Aamulla heräsin varsin varhain katsomaan Eurosportilta Jällivaarasta jälleen hiihtokilpailuja. Ensin oli luvassa naisten 4 x 5 kilometrin viesti, jonka voittaja ei yllättänyt ketään. Norjan ero Saksaan oli 9,3 sekuntia, jonka jälkeen olikin Suomi. Suomi jäi Norjasta vajaa puoli minuuttia. Suomea viestissä edustivat Kirsi Välimaa, Virpi Kuitunen, Riitta-Liisa Roponen sekä Aino-Kaisa Saarinen. Tämän jälkeen alkoi miesten viesti, jonka mitalikolmikko oli vain yhden maan osalta sama. Voittaja oli näet nykyinen murtomaahiihdon huippuvaltio Saksa. Toiseksi sivakoi Venäjä ja kolmas oli jääkiekossa allekirjoittaneen suosikkimaa eli Tsekki. Suomen joukkue oli 4 x 10 kilometrin viestissä runsas kaksi minuuttia jäljessä, eli puoli minuuttia per osuus. Yhdeksäs sija irtosi joukkueella, jossa olivat mukana Matti Heikkinen, Sami Jauhojärvi, Teemu Kattilakoski sekä Ville Nousiainen. Edellä oli muun muassa Kazakstan.

Hiihtojen jälkeen aloin katsomaan avopuolisoni kanssa "Yksin kotona 2" -elokuvaa kaupalliselta kanavalta. Koitin katsella elokuvaa mahdollisuuksien mukaan uusin silmin, mutta en onnistunut siinä kovinkaan hyvin mielestäni. Tämä oli kuitenkin varsin rentouttavaa sunnuntai-iltapäiväksi. Ei siinä elokuvassa ole mitään järkeä ja asia, joka minua alkaa pikkuhiljaa varmaan ärsyttämään on tämä joka vuotinen jouluhössötys. Tänään näin jo lahjapakettien pakkaajia kaupassa, kun kävin nopeasti hakemassa jotain ruokaa. Avopuolisoni lähti kyläilemään, joten minullakin jäi hyvää aikaa itselleni ja kirjoittaa tätä blogia. Blogeista puheen ollen tänään oli Kalevassa juttua näistä. Illan päälle on luvassa televisiossa vielä Big Brother ja aivot viimeisen päälle olleet vähän käytetyt tänään ja vatsaakaan en ole kauheasti ruokkinut, joten tasoissa ovat. Yleensä keskityn vaan syömiseen näistä kahdesta.

Päivän politiikkaa

Sananvapautta ahkerasti puolustaneen ja Tsetsenian sotaa vastustaneen toimittajan Anna Politkovskajan murhamysteerissä on uusi käänne. Lontoossa hänen murhaansa tutkinut entinen venäläisvakooja Aleksandr Litvinenko on saanut ruokamyrkytyksen. Mies on voimakas entisen kotimaansa arvostelija ja sai kyseenalaisia herkkuja ravintolatapaamisella, jossa hänen piti saada rikostutkintaansa lisätietoja. Tästä saisi varsin mehukkaat salaliittoteoriat käyntiin, jos niitä haluaisi alkaa pohtimaan aikansa kuluksi. Jätän sen silti niille ihmisille, joilla siihen on paremmin aikaa.