Olen jo unohtanut sen, mitä tuli aamupalalla syötyä. Bussiin kuitenkin ehdin vaivattomasti ja koululla oli kokopäivän hygieniapassiopintoja, jonka päätteeksi oli itse testi. Testissä on neljäkymmentä väittämää, joihin tulee laittaa rasti sen mukaan, onko väite oikein vai väärin. Kuusi virhettä saa olla, mutta minulla oli kahdeksan. Huomenna olisi sitten edessä uusinta, toivottavasti saan sen sitten läpi.

Alkuillasta käytiin sitten avopuolisoni kanssa Oulu-opiston runoryhmässä vierailemassa pikkujoulutunnelmissa. Opiskelimme viime lukuvuonna kyseisellä kurssilla. Oli oikein mukava käydä siellä piipahtamassa. Siellä oli pikkujoulufiilis, ja ohjelmakin runojen lisäksi sen mukaista. Sieltä lähdimme kohti läheistä bussipysäkkiä. Jossain vaiheessa mieleemme hiipui, että olemme jo myöhästyneet linja-autosta. Totuus oli kuitenkin se, että bussi oli noin kymmenen minuuttia myöhässä. Auto oli mennyt rikki kuljettajan sanojen mukaan.

Kotiin tullessa lueskelin ensin hygieniapassiasioita ja jotain sieltä ehkä selveni tai sitten meni entisestään sekavammaksi. Sen jälkeen katselin sähköpostiani, jota olikin kertynyt aika lailla. Muuten äsken katsoimme Big Brotheria, ollaan jääty jo ensimmäisellä kaudella koukkuun ja pidämme siitä ohjelmasta avopuolisoni kanssa paljon, vaikka kyllähän siinä ihmiset tekevät varsin erikoisia asioita. Tämänpäiväinen jakso oli varsin mielenkiintoinen mielestäni.

Päivän poliittinen anti

Kouluterveydenhoidossa on lääkäri pula. Valtiontalouden tarkastusviraston mukaan oppilaat eivät pääse riittävän usein lääkärille. Valtiolta kunnille lähtevän suosituksen mukaan oppilaan tulisi päästä kolme kertaa lukuvuotena asialliseen terveystarkastukseen. Kuntien valtionosuuksiin on vuosina 2002-03 tullut lisärahaa 180 000 000 euroa, tällä ei kuitenkaan ole saatu toivottuja tuloksia. Parannusta asiaan kaivataan.

Yhdysvallat harkitsee lisäjoukkojen lähettämistä Irakin pääkaupunkiin Bagdadiin. Yhdysvalloilla on tällä hetkellä Anbarissa noin 30 000 sotilasta. Tämä on alue, jossa miehittäjät ovat kärsineet suurimmat menetykset. Jos nämä siirretään Bagdadiin, Anbarin alueen hallinta jää paikallisille turvallisuusjoukoille. Mitään suunnitelmaa ei näytä kuitenkaan olevan siltikään siitä, että miehittäjät aikoisivat jättää maan.

Jälleen on yksi Venäjän nykyhallinnon päämiestä arvostellut hämärästi sairastunut. Tällä kertaa on kyseessä maan entinen pääministeri Jegor Gaidat. Miehen terveydentilasta ei ole saatu tietoa, mutta hän sairastui viime viikolla Irlannin matkansa aikana. Myrkytystä ei ole taaskaan suljettu pois. Tämä alkaa tuntumaan varsin oudolta, mutta tapaukset täytyisi saada tutkittua riippumattomasti.