Tänään oli vuorossa isänpäivävierailut, ensimmäinen suuntautui avovaimoni isän luokse ja toinen oman isäni luokse, molempien luona vierailu sujui varsin mukavissa merkeissä. Kahvia juotiin ja kuulumisia vaihdettiin. Molemmat saivat meiltä myös piristyksekseen kivannäköiset kortit, jotka olimme erillään toisistamme valinneet. Muutenpa tänään ei muuta sitten ehdittykään, mutta mukava päivä kaikesta tästä huolimatta. Minun isältäni kotiin kävelyn aikana Suomi oli hävinnyt Ruotsille jääkiekossa 0-1.

Päivän uutisista heränneitä ajatuksia

Vuonna 2005 Suomen poliisi oli teettänyt liikenteessä 3240:lle huumetestin, epäiltynä huumausaineiden vaikutuksena ajamisesta. Heistä huikeat yli 90%:a oli jäänyt kiinni. Luku on mielestäni kauhean suuri, mutta mistä tämä koostuu? Näihin lukuihin sisältyvät monenlaiset lääkeaineet, huumeet sekä alkoholi. Tapausten taustalla on usein sekakäyttö. Valistusta ajamisen hallintaan vaikuttavista tekijöistä voisi varmaan lisätä, ei tämä voi muustakaan kertoa.

Keskustan puoluesihteeri Jarmo Korhonen herättää poliittista keskustelua sitä vastoin viinaverosta, kuten Kansanterveyslaitoksen johtaja tällä viikolla jo aiemmin. Hänen mielestä seuraavan hallitusohjelman tulisi korjata nykyisen hallituksen virheet. Selvästi keskustalaisissa piireissä on kahdenlaista mielipidettä, koska raittiusmies pääministeri Matti Vanhasen johtama nykyhallitus kannusti jo kautensa alussa kansalaisia juomaan enemmänkin. Rattijuopumusrajan Korhonen laskisi 0,2 promilleen, tämä ei olisi ollenkaan huono asia. Kaverini on tämän puoluesihteerin etu- ja sukunimikaima, hän on samanniminen ja varmasti yhtyisi tämän puoluesihteerin näkemyksiin.

Pekkarisen Mauri, keskisuomalainen ministerimme sitä vastoin esittää huolensa siihen, että pääoma valuu ulkomaille. Tämä huoli koskee lähinnä mahdollisia kriisivalmiuksia, miten tämä huoli herääkin eduskuntavaalien alla. Aiemmin omaisuuden myynti muun muassa valtion yhtiöiden kohdalla tai muutenkaan ei ole ollut miehelle minkäänlainen huolen aihe. Tämä tuntuu niin vaalitempulta kuin voi vaan olla. Taitaa olla pelimiehiä politiikan alueella tämä Mauri, jolle vuosien saatossa on ollut tärkeimpiä vaan tieverkkojen kehittäminen oman vaalipiirinsä alueella. Jyväsjärven rannat ovatkin vuosien saatossa menneet surullisella tavalla kurjemmaksi kaikenlaisen rakentamisen myötä, onkohan Maurin kavereilla kenties suhteita tierakentamiseen ja muuhun rakentamiseen?

Eri puolilla maailmaa rauhan sijaan on koitettu elämänlaatuun ja sen kohentamiseen muita menettelytapoja. Somaliassa ainakin kymmenen kuollut, Irakin pääkaupungissa Bagdadissa 35 kuollutta, sekä Afganistanissa 60 paikallista sissiä. Edelleenkään en katso näiden toimien tekevän hyvää ihmisten hyvinvoinnille. Yhdysvaltojen puolella sitä vastoin vaalit voittaneet demokraatit vaativat Irakista vetäytymistä, mielenkiintoista onkin nähdä, miten pitkään maan presidentti voi jatkaa sotatoimia.