Opiskelujen parissa meni kuin menikin aamusta iltapäivään eli varsin joutuisasti, kun kirjoittelin 10 A4-sivullista kalvoilta tekstiä, taisi siinä jotain ajatuksiakin jäädä päähäni tai ainakin niin toivoisin. En tiedä, mitä niistä on jäljellä siinä vaiheessa, kun tietoa pitäisi hyödyntää. Käsiala ei ole selvä, eikä nopeasti kirjoitettuna se varmasti yhtään selvemmäksi muutu. Onneksi kansion tunnistaa lukuisten mappien joukosta vielä toivon mukaan lähivuosinakin.

Alkuilta kotosalla on mennyt vaalivalvojaisten merkeissä eli söimme avopuolisoni kanssa maukasta pinaattipizzaa, ja olemme odottaneet paikallisradiolta seurakuntavaalien tuloksia. Minä itse en ole ehdokas vaan kauniimpi sukupuoli. Itse en voi olla ehdokas kyseisissä vaaleissa, koska uskonnollisista syistä olen jossain vaiheessa elämää eronnut kirkosta. Kuitenkin hyväksyn sen, että muut ihmiset voivat nähdä uskonnon eri tavoin kuin minä. Joskus vuosien saatossa olen saattanut kokea syrjintää siitä syystä, että olen sanonut uskonnollisia mielipiteitä rehellisesti.

Kaikesta huolimatta minulla on elämän taustassa seitsemän vuoden kokemus pyhäkoulusta ja päästötodistuksessa kymmenenneltä luokalta uskonnosta täysi kymppi, suoritin kymppiluokan aikanaan Pieksämäellä Sisälähetysseuran opistossa. Se oli elämääni monella tavalla opettavainen lukuvuosi.

Päivän politiikkaa

Aloitetaanpa vaihteeksi kommentit ulkomailta. Ensimmäinen kommenttini kohdistuu Persianlahden koillisosiin eli Iraniin. Yhdysvaltojen presidentti ehdottaa taloussaartoa Iranille. Nämä pakotteet juontuvat uraanin rikastamiseen ja läntisen maailman supervallan presidentti on käynyt neuvotteluja Israelin pääministerin kanssa aiheesta, eikä heidän yksimielisyyttä tässäkään asiassa tarvitse ihmetellä. Sitä vastoin taloussaarron onnistuminen arveluttaa, koska Venäjä on vuosien saatossa ollut varsin hyvissä väleissä Iranin kanssa ja siksipä se voi olla varsin hankala tilanne maailmanlaajuisesti eli ei maailmalta kylmä sota ole mihinkään mielestäni kadonnut.

Kotimaassa suuri täällä päin koskettava poliittinen uutinen on se, että Oulussa valittiin kaupunginjohtajaksi sitoutumaton porvareiden ehdokas Matti Pennanen. Tämä tietää sitä, että julkisista ja tasavertaisesti tuotettavista palveluista tulee valtuutettujen pitää tiukasti kiinni. Matti on aiemmin ollut apulaiskaupunginjohtaja, joten hän tuntee paikkakunnan kuviot aiemmalla kokemuksellaan jo hyvin.

Toinen uutinen liittyy sitä vastoin liittyy toiseen Mattiin, Vasemmistoliiton entiseen puoluesihteeriin Viialaisen Mattiin. Tämä monta vuotta samaa toitottanut henkilö on yrittänyt ajaa yhteen SDP:tä ja Vasemmistoliittoa. Keväällä mies otti ja lähti kuitenkin Vasemmistoliitosta ja olin siitä varsin iloinen, että mies tajusi lähteä. Nyt mies on kuitenkin löytänyt jo uuden poliittisen kodin juuri demareista ja lähtee eduskuntavaaleihin ehdolle. Saa nähdä, kuinka miehen käy Uudenmaan vaalipiirissä.

Kolmas poliittinen uutinen kotimaasta liittyy myös Ouluun. Avopuolisoni ei tullut valituksi seurakuntaneuvostoon eikä kirkkovaltuustoon. - Hiukan pettynyt olen, mutta en pitänyt todennäköisenä valintaani, totesi ehdokas. Vuodenvaihteessa Ouluun liittyvän Ylikiimingin kunnan asukkaat jyräsivät läpi Oulujoen seurakunnassa. Tätä avopuolisoni kommentoi seuraavasti: - Siellä saatiin enemmän ihmisiä äänestämään.

260326.jpg
Ehdokas töidensä parissa 6.8.2006.