Aamulla jo herättyäni sanoin avopuolisolleni, että jatkaisin mielelläni unia. Herääminen oli vaikeaa. Onnikkapysäkille riensin kuitenkin tämän talven luultavasti kylmimpänä aamuna eli pakkasta oli kymmenisen astetta. En ole talvi-ihminen kuin penkkiurheilun osalta juurikaan, joten sikäli asiaan toivon jonkinasteista ymmärrystä. Onnikassa istuessani toimin rutiininomaisesti ja laitoin puhelimeeni herätyksen. Laitoin sen pari minuuttia myöhemmin kuin tavallisesti. Se meinasi koitua kohtaloksi, heräsin näet kaksi pysäkkiä ennen omaani ja olin vielä aluksi aika horroksessa. Ehdin kuitenkin poistua onnikasta juuri ja juuri oikealla hetkellä.

Töissä olin aika väsynyt koko päivän, vaikka työasiat sujuivatkin varmaan ihan mukavasti. Uusia niksejä opin päivittäin. Tänään törmäsin asiakkaiden joukossa avopuolisoni entisiin työnantajiin. Itsekin tiedän heidät eri asiasta tosin aiemmin, joten oli mielenkiintoista kertoa omia kuulumisia ja kertoa siitä, kenen kanssa elämääni nykyisin tulee jaettua arjen juoksuhaudoissa ja onnen hetkissä. Heidän ilmeensä oli aika yllättyneitä, mutta samoja hyviä puolia kyseisestä henkilöstä löysimme.

Töiden jälkeen päivä meni kotona ensin ettoneiden aloittamista aikoen, mutta jossain vaiheessa sitten lopulta sinne pääsinkin ja nukahdinkin pari tuntia. Heräsin kuitenkin uneen, joka käsitteli työasioita ja sitten soikin ovikello. Olisiko jollakin naapurilla asiaa? Ei ollut tällä kertaa, vaan siellä oli ilokseni avopuolisoni. Jossain vaiheessa iltaa menin sitten pyykkiä pesemään. Kotiin tultuani avopuolisoni oli aloittanut tiskaamaan, ja teimme vielä lohipastaakin eli söimme illan päälle erästä yhteisistä lempiruuistamme.

Muuten avopuolisoni sanoi tässä tätä kirjoittaessani, että ensilumen tienoilla pakkanen kävi myös kahdenkympin maissa. Kommentti huomioitu ja kerrottu, sillä hän luki olkapääni yli kirjoittamaani tekstiä. Näemmä aika kultaa muistot, kun pitkään oli lumetonta aikaa.

Päivän yhteiskuntaa kolahduttaneita uutisia

Radiouutisille taloustoimisto on tehnyt mielipidekyselyn puolueiden kannatuksesta. On todella törkeää, että Yle uutisoi ainoastaan kolmen suurimman puolueen kannatuksen. Tulevat vaalit ovat sentään eduskuntavaalit. Maassa sentään valitaan kaksisataa kansanedustajaa ja tämän hetken kolme suurinta puoluetta ei tule ainakaan saamaan kaikkia paikkoja. Viimeisen neljän vuoden ajalta olevien näyttöjen pohjalta yksikään tämän hetken kolmesta suurimmasta puolueesta ei tulevissa vaaleissa saa ainakaan allekirjoittaneen ääntä.

Vihreiden naisryhmästä aktiivisesti prostituution ostamisen kriminalisointia ajanut Tuija Brax arvostelee poliisin toimintaa. Aamulehdessä hän on sanonut, että poliisi ei ole kertaakaan puuttunut kyseiseen rikokseen. Braxin kommentti siitä, että asiat olisi paremmin, jos maassa olisi toinen sisäministeri. Mielestäni nykyisen sisäministerimme tilalle riittäisi aivan hyvin joku parempikin.

Työllisyysrahoihin ei ole tullut lisärahoitusta ensi vuodelle. Vasemmistoliitto ja Vihreät vaativat kyseisiin rahoihin korotuksia, mutta nykyistä hallitusta ei ole kiinnostanut maassamme köyhyyden poistaminen. Varallisuusvero on poistettu ja alkoholivero sitä vastoin laskettu eli tuloerot ovat vaan kaventunut rikkaiden eduksi. Tarkoituskaan ei ole pitää huolta siitä, että maassamme olisi yhteiskunnan kautta tuettuna toisista välittävä ilmapiiri. Koventuneet arvot näkyvät ja tähän on mielestäni saatava ensi eduskuntakaudella täysi käännös kohti pehmeämpiä päätöksiä ja arvoja.

Libyassa on tuomittu kuolemaan uudelleen viisi bulgarialaista sairaanhoitajaa sekä palestiinalainen lääkäri. Heidän syyte on aidsin tartuttaminen vajaalle viidellesadalle lapselle. Sairaanhoitajat vetoavat epähygieenisiin työoloihin. Mielestäni EU:n ja kuolemantuomiomaana tunnettu Yhdysvallatkin vaativat tuomioista vapauttamista. Itse olen asiasta myös tätä mieltä.

Estonian onnettomuuden aikaan aluksessa on tuoreen raportin mukaan kuljetettu aseita, mutta näiden osuutta onnettomuuteen ei nähdä. Vajaat tuhat ihmistä kaksitoista vuotta sitten vaatinut onnettomuustutkinta ei vieläkään ole täysin valmis, vaikka eilen julkaistiin aiheesta raportti Tallinnassa. Tieto on varsin erikoinen, jota ei ole aiemmin tainnut missään yhteydessä tullakaan esille. En ainakaan itse muista sellaista.

Toinen harvinaisen hyvä uutinen EU:lta kuuluu myös, että EU:n rahoista lähetetään 17 miljoonaa euroa Darfuriin kriisialueen uhreille. Rahoilla pyritään auttaa hädässä olevia eri tavoin, kohteita siellä riittää muun muassa aliravittujen lasten ruokinnassa, lääkkeissä sekä liikkuvien sairaaloiden ylläpitämisessä. Vuoden 2003 aikana alkanut kriisi on vaatinut jo yli kaksisataatuhatta kuolonuhria.

Kello on nyt jo 0:31 ja herätys olisi aamulla 6:10, joten pitäisi päästä pian jo nukkumaan ennen töihin lähtöä. Hyvää yötä.