Pääkaupunkiseudulla käynti jatkui sunnuntaiaamuna taittokoulutuksella, jota jaksoinkin käydä ihan kelpomotivaatiolla aamupäivän ajan aina ruokailuun saakka. Sitten alkoi väsyttää ja rehellisyyden nimissä tunnustettakoon, että viihdyin netissä hieman paremmin kuin itse taitto-ohjelmien kimpussa. Kurssin jälkeen menimme avopuolisoni sedän luokse kylään. Avopuolisoni on sanonut, että me tullaan hyvin juttuun. Totta se on minunkin mielestäni, ollaan aika samanhenkisiä ihmisiä.

Kymmenen jälkeen lähdimme yöjunalla sitten kotia kohti. Helsingistä meni tunti kutakuinkin ennen kuin päästiin lopulta Pasilan pohjoispuolelle, mutta matkustajat pystyivät nousemaan junaan jo aikaisemmin. Oulussa juna oli vielä puoli tuntia myöhässä. Olin sopinut työharjoittelupaikalle, että tulen junan tultua mahdollisimman pian töihin. Saman puoli tuntia olin töistäkin aika tarkasti ottaen lopulta myöhässä.

Töissä minulla ei ollut eväitä kuin viime viikolla jogurtti. Se ja keskisuuri kahvikuppi olivatkin lopulta sitten syömiseni ja juomiseni työpäivän aikana. Ihmeen hyvin niiden avulla kuitenkin selvisin päivän. En tullut edes suoraan kotiin, sovimme yhden kaverini kanssa kaupungille näkemisen ja hänen kyydillä tulin lopulta kotiin. Käytiin matkalla kaupassa ostamassa maitoa sekä kahvipullaa. Lisäksi ostin vähän myös ruokaa, jotta jotain tulisi tänään myös syötyä.

Avopuolisoni lähti melkein heti töistä tultuani runo- ja lauluiltaan toiselle puolelle kotikaupunkiamme. Tässä odotan parhaillaan häntä kotiin, lupasin tehdä meille ruokaa vielä illan päälle. Näyttää siltä, että Helsingissä käynti antoi vuoden viimeisille päiville vielä hieman virtaa ja sitä kyllä tarvitaankin. Töitä on vielä neljä päivää ja sen jälkeen on onneksi peräti neljä yhtäjaksoista vapaapäivääkin. Tuntuu ihan kivalta ajatukselta, koska en tiennyt tarkalleen joulun ajan vapaistani.

Päivän uutisia

Suomalaiset syövät lääkelaitoksen mukaan tietämättään halpatyömaissa tehtyjä lääkkeitä. Mielenkiintoinen uutinen, eikä oikein osaa sanoa, miten tähän tulisi reagoida vai tarvitseeko reagoida ollenkaan? Halpatyövoima on paha asia ainakin, lisäksi lääkelaitoksen mainitsemia alihankintamaita ovat muun muassa Turkki, Kiina ja Intia. Kahdessa viimeisessä voi olla jopa pitkät työajat ja mielestäni ammattiyhdistysliike voisi maailmalla terästää otettaan työnantajaosapuolta kohtaan, että maailmalla vallitsevia tuloeroja saataisiin pienimmiksi, koskien myös lääkebisnestä.

Huumausainerikospuolelle tulee uudistuksia vuodenvaihteen jälkeen. Törkeä huumausainerikoksen edistäminen tulee muun muassa rangaistavaksi teoksi. Tarkoitus on EU:n alueella yhtenäistää käytäntöä. Varsin hidasta on kuitenkin EU:n vaikutus, koska asiasta on sovittu jo vuoden 2004 puolella. Pitkästä aikaa kuitenkin jotain hyvääkin EU:sta, mutta tämä päivä tuo todisteita myös toisenlaisesta EU:ssa.

Aleksandr Litvinenko murhaaja kulkee vieläkin vapaana. Sitä vastoin asiassa on selvinnyt, että hänet tappoi kymmenkertainen määrä polonium 210:aa, mitä olisi tarvittu. Hintaa myrkkyannoksella on ollut noin kahdeksan miljoonaa euroa. Aika kova hinta ihmishengestä pääsemiseen, kuinkahan paljon lisäksi itse ihmishengen riistäjän saanut korvausta teostaan?

Euroopan unionissa on tehty selvitys, jonka mukaan muslimit kokevat syrjintää entistä enemmän. Syrjintää koetaan elämän perusasioissa eli asunnon tai työn hankkimisessa. Tällä hetkellä Euroopan Unionin väestöstä on 3,5%:a muslimeja, eikä he ole varmasti EU:n alueella ainoa vainottu tai epäinhimillisen kohtelun saava ihmisryhmä. Jokainen vaino on joka tapauksessa liikaa. Mielestäni sanaa vaino voidaan huoletta käyttää tällaisissa yhteyksissä.

Viimeinen uutinen on myös EU:ta koskeva uutinen on myös ikävä. Syrjintää saavat kokea EU-maissa myös homoseksuaalit. Kuitenkin EU-maista suvaitsevaisin homoseksuaaleja kohtaan on 82 prosentin voimalla Hollanti, kun mitataan homoliittojen hyväksymistä. Rutosissa vastaava luku on 71%:a, kun se toisessa pohjoismaassa Tanskassa on 69%:a Suomi pitää katajaisena kansana perää pohjoismaissa suvaitsevaisuudessaan, luvun ollessa ainoastaan 45%:a. Hävettää kansamme puolesta. Vielä pahemmin tässä ihan lähellä ovat asiat myös Latviassa ja Puolassa, Latviassa ainoastaan 12%:a väestöstä sallisi homoliitot. Suvaitsevaisuudessa on siten vielä paljon tehtävää. Asioita ja ihmisten avarakatseisuutta ei voi valitettavasti pitää itsestään selvyytenä, sitä vastoin ihmisten toisia kohtaan oleva hyväksyntä siten on todella huonoa Euroopan Unionin alueellakin.