Tiistaiaamuna myöhästyin jälleen koulusta, bussi oli mennyt ilmeisesti puolisen minuuttia minua ennen. Seuraavan bussin kuljettaja lohdutti, että edellinen on ollut ilmeisesti varsin vauhdikkaasti liikkeellä ja tämän tiesi vahvistaakin luokkakaverini koululle päästyäni. Koululla minua odotettiinkin, sillä minua ja muita luokkakavereitani odotti koe, jossa käsiteltiin kaikkia syksyllä käsittelemiämme asioita. Sain tietää, että se oli koe vasta tehtyäni sen ja se tultaisiin vielä arvostelemaankin – numero näkyy varmasti sen mukaan. Onneksi se on vain numerotietoutta, eipä tässä voi muutakaan ajatella.

Koulun jälkeen olikin kaupungilla asioitten hoitamista parin tuttavani kanssa, jonka jälkeen pääsin kotiin ansaitsemilleni ettoneille. Ne, jotka eivät tiedä mikä 'Ettone' on, suosittelen heille lepoa ja sen jälkeen huomaa, että ettoneilla on ihmistä piristävä vaikutus. Ettoneiden jälkeen oli aika syödä jotain, söimme avopuolisoni kanssa yrttivoipatongit erinäisillä täytteillä. Ne ovat halpoja herkkuja, joita ei tule julistaa pannaan. Tämän jälkeen lähdimme kaupungille, jossa menimme kyläilemään avopuolisoni siskon luokse.

Sen jälkeen lähdimme Huutomerkki ry.:n Muste-Klubille Cafe Milouhun, jossa julkistettiin uunituore Hallaus-lehti, joka oli jo vuorossaan neljäs. Siinä on myös minun kirjoituksiani ja sitä saa Oulussa muun muassa Nispero-kirjakahvilasta sekä Real Deal -vaatekaupasta. Huutomerkki ry. -yhdistyksenä on oululainen kirjoittajayhdistys, joka pyrkii pitämään ääntä pohjoisen kirjallisuuden puolesta. Itse esitin Ismo Torvisen runoja sekä Juice Leskisen kirjasta Jumala On "Nuorisokulttuurin alkeet". Eilisen jälkeen oli varsin mukavaa esittää välillä muidenkin tekstejä. Pidin itse niin molempien miesten runoista paljon. Lisäksi kirjoitin itse paikan päällä pari runoa.

Ensimmäinen tapahtumassa kirjoittamani runo meni näin, jonka kirjoitin Huutomerkki ry.:n puheenjohtaja Tuomo Heikkisen esittäessä Juice Leskisen muistolle Juicen hienoja tekstejä:

                            Runoilta 5.12.2006

                             Jätkä
                             Aikuinen mies
                             Poikakasvoinen
                                   
                             
- Ei meille kukaan taputtanut.

                                      He lähtivät baarista
                          kesken runonlausunnan.

                                   Se oli hiljaisuus
                          Juice Leskisen muistolle.


Ja sitten päivän politiikkaa

Pääministeri ja tekstiviestillä suhteista eroaja Matti Vanhanen vaatii sisä- ja työministeriötä lopettamaan riitelynsä kiintiöpakolaisista. Matti ei kuitenkaan ota kantaa olennaiseen eli siihen, kumman puolella hän riidassa on.

Huumeidenkäyttö on Suomessa pysynyt ennallaan. Tuoreen selvityksen mukaan ikääntyminen vähentää huumeista kiinnostumista ja toisekseen nuoret ovat käyttäneet vähemmän huumeita. Huumausaineiden seurantakeskuksen mukaan jopa 12%:a maamme väestöstä on kokeillut jossain vaiheessa kannabista. Tämä on mielestäni huolestuttavaa. Toinen selvityksessä ilmenevä huolestumisen aihe on, että hoitojaksot ovat päihdehoitolaitoksissa pidentyneet. Lisäksi ongelmakäyttäjät ovat poikkeuksellisen syrjäytyneitä. Huumeidenkäyttöön liittyy myös uutinen, jonka mukaan opiskelijoiden suorituspaineet edistävät heidän taipumusta hakea apua eri piristeistä sekä lääkkeistä. Tuorein ilmiö on ylivilkkauslääkkeiden virkistyskäyttö. Tämäkään ei mielestäni ole hyvä suunta, olisikin syytä pohtia jo syitä eikä tiedottaa ainoastaan vakavista seurauksista. Lisäksi masennuslääkkeiden käyttö on johtanut siihen, että ne johtavat itsemurhayrityksiin.

Suomessa on hyväksytty EU:n perustuslaki itsenäisyyspäivän aattona äänin 125-39. Hyväksytty perustuslaki ei onneksi kuitenkaan astu koskaan voimaan, mutta silti Suomen piti saada tehdä tämä päätös. On mielestäni typerää tehdä päätöksiä, jotka eivät vaikuta mitenkään ja mihinkään. Niinpä nyt 6.joulukuuta ennen itsenäisyyden kunniaksi vietettyä juhlaa voidaan jälkeen pitää muistojuhlana.