Aamulla heräsin ja oli jopa ilo siitä, että ehdin syödä varsin monipuolisen aamiaisen. Tähän sisältyi sämpylä, appelsiinityrnikeittoa sekä pari jauhelihapasteijaa. Viimeiset oli avopuolisoni tekemiä ja niitä ei voi vastustaa. Niitä söisi enemmänkin, olin kuitenkin fiksu ja jätin pari myös. Nämä ajattelin syödä kotiin palattuani. Onnikkapysäkillä ehdin pohtia kymmenisen minuuttia elämänmenoa ennen kuin keltainen ihmisiä kuljettava ajoneuvo huristi Hintanmutkan suunnalta hakemaan ihmisiä.

Töihin ehdin joka tapauksessa hyvissä ajoin ja töitä riittikin koko päiväksi, mutta jostain takaraivosta löytyi muistikuva, joka ohjasi minut myös ruokatauolle. Uusia työkavereita näkee uusia ja heidän kanssaan ehtii muutaman sanan vaihtaa. Minusta tuntuu, että minut on otettu työyhteisöön mukavasti vastaan ja töitäkin olen ensimmäisinä kahtena päivänä paljon tehnyt. Kaikesta huolimatta osasin myös ajoittaa töistä lähtemisen oikeaan aikaan, oikeassa paikassa.

Kotiin pääsin myös siihen aikaan kuin olin avopuolisolleni luvannut ja hän oli omasta kiireisestä aikataulustaan huolimatta selvästi iloinen, että tulin kotiin. Se antaa minulle mukavan olon elämääni. Ei elämän tarvitse olla joka päivä erikoisella tavalla loisteliasta. Minä nautin mielestäni joskus hyvin pienistäkin asioista. Avopuolisoni lähti nimittäin aika pian meidän veronmaksajien illastamalle lounaalle. Mielestäni se on kovasta luottamustehtävästä kiitos enkä näe sitä pahana. Toki itsekin olisin mielelläni ollut syömässä hänen kanssaan. Huomenna hänellä on erilainen päivällinen toisesta luottamustehtävästä, siihenkään minä en pääse valitettavasti osallistumaan. Ehkä näistä kahdesta olisin valinnut mieluummin tämän päiväisen, mitä tietoja asiasta minulla on.

Jälleen otin ettonet. Tänään riitti tunti ja sen jälkeen aloin katsomaan televisiosta kahta ohjelmaa. Aika ajoin katselin Kouvolan jäähallista maalirikasta ottelua, jossa pelasivat KooKoo ja sarjanousija Heinolan Kiekko. Välimatkaa näillä kahdella paikkakunnalla on 71 kilometriä, joten kyseessä on paikallisottelu. Se näkyikin ottelussa, molemmat joukkueet hermoilivat ja puolustajat eivät tienneet, kummassa päässä oma maali on. Lopputulos oli näet 9-6 kotijoukkueelle, kahden erän jälkeen tilanne oli vielä HeKille 4-5.

Toinen ohjelma, jonka välissä ehdin seurata oli joku amerikkalainen hömppäjuttu "Vaimot vaihtoon". Siinä punkkariperheen vaimo lähti erittäin konservatiiviseen baseball-hulluun perheeseen ja toisin päin. Molemmat perheet kuitenkin oppivat paljon ja saivat avarakatseisuutta omaan maailmankuvaansa. Ei tekisi pahaa kenellekään. Jokainen ihminen lienee aika lailla oman elämänkatsomuksensa vankikin jossain määrin ainakin.

Päivän uutisia ja niitä riittää

Itse asiassa ensimmäinen uutinen koskee eilisen tapahtumaa. Joensuussa poliisi oli joutunut käyttämään asetta. Luodista saanut keski-ikäinen mies on sairaalassa edelleen. Haluaisin tietää tarkalleen, milloin poliisilla on loppujen lopuksi lupa turvautua aseenkäyttöön virkatehtävissään.

Stakes tiedottaa, että alkoholisairauksien hoitoajat sairaaloissa ja terveyskeskuksilla on pidentynyt. Viime vuoden aika on vuoteen 2003 nähden jopa neljätoista prosenttia. Tuntuu aika isolta määrältä, mutta juominenkin on lisääntynyt aika lailla eli kuluja näyttää tulevan viinaveron laskusta lisää.

Helsingin yliopistolla joukko opiskelijoita on aloittanut luentolakon. Ryhmä vaatii opintorahan korottamista puoleen tuhanteen euroon ja lukukausimaksuista luopumista. Mielestäni vaatimus on aiheellinen. Täyden tuen saa nämä opiskelijat kyllä minulta.

Eduskunta on hyväksynyt tulevan vuoden budjetin. Lisäksi se on hyväksynyt EU:n taistelujoukot älyttömällä äänestystuloksella. Äänet oli jakautuneet 152 kyllä ja 24 ei. Mielestäni tämä päätös pitäisi saada peruttua tulevalla eduskuntakaudella. EU:lla ei ole mitään sellaista ylimääräistä roolia, joka antaisi sille oikeutuksen hyökätä mielestäni toiseen maahan ja siihen ei siten tarvitse Suomeakaan sotkea. Tällaisistakin asioista ja tulevaisuuden visioista EU:n vastustajat aikanaan esitti kritiikkiä, mutta eipä niitä tiedotusvälineissä tahdottu esille tuoda. Presidentti Tarja Halonen varoitti jo aiemmin sinkkiarkuista.

Uudenkaupungin autotehdas vähentää väkeä. Kapitalistille siellä on kaksisataakuusikymmentä henkilöä turhaan töissä. Näistä tehdään tarpeettomia. Eilinen työllisyysbarometrin tulos sai nyt jo toisenlaisia viitteitä. Tämän johdosta talon tuotantokin pienenee. Yksityisautoilua ei mielestäni pidä suuremmin kannustaa, mutta joka tapauksessa. Uudessakaupungissa on 16 000 ihmistä ja kaupunki mainostaa nettisivuillaan "Meil o meri iha rannas.". Työttömyysluvuissa tuo reilu neljännestuhat jo näkyy. Toinen päivän kotimainen irtisanoja on Mikael Liliuksen rikastuttanut Fortum. Luku on kaksikymmentä. Irtisanomiset toteutetaan ensi keväänä. Kun googlettaa miehen nimen, löytyy yhtä ja toista kehua miehestä. Omia kehujani hän ei saa. Löytyypä Fortumin sivuilta hänen englanninkielinen CV:kin.

Irakissa on tehty ilmaiskuja miehittäjämaan toimesta. Tämä ei-sotatoimi on tappanut kolmekymmentäkaksi ihmistä, joista kuusi on lapsia. Maan vastarintaa rahoittaa Yhdysvaltalaistietojen mukaan muun muassa Saudi-Arabian kansalaiset. Mielenkiintoinen uutinen, koska kyseinen maa on miehittäjän pitkäaikainen iso liittolainen. Joukkojen vetäytymisestä on ristiriitaisia ajatuksia. Miehittäjäjoukkojen komentajan mukaan miehittäjä on voittamassa sotilaallisen taistelun, ja mikäli miehitetty valtio suostuu myötämieliseen kehitykseen. Joukkojen vetäytyminen päämiehittäjän osalta voisi alkaa olympiavuoden 2008 alusta.

Yhdysvaltojen pitämä vankileiri Guantanamossa on jälleen muuttanut muotoaan. Punaisen ristin arvioiden mukaan leirillä on vajaat viisisataa ihmistä ja vankejen puhumista toisilleen yritetään vaikeuttaa yksityisselleillä. Eläköön länsimaisen sivistyksen edistäminen myös vankilaoloissa.