Kotona aamiaisen aikoihin syötiin pitkästä aikaa avopuolisoni kanssa yhdessä. Hänellä olisi luvassa pikkujoulu ja minulla pyykkipäivä meidän arkemme eteen. Pyykkiä olikin kertynyt neljä koneellista. Odotellessa katselin televisiota ja koitin rentoutua. Kaverini jossain vaiheessa ilmoitti hankkineensa myös Skype-yhteyden. Skype on kätevä yhteydenpitoväline, sillä voi puhua netin välityksellä ilman erillistä korvausta tai kirjoittamalla harjoittaa yhteydenpitoa. Skypen avulla voi pitää yhteyttä samaan hintaan eri puolille maailmaa. Löysin sen avulla yhden Brittein saarillakin asuvan kaverin vuosien jälkeen.

Seurailin siinä alkuillasta myös Ihmemies MacGyverin. Aikamoista poliittista piilopropagandaa siihen sisältyy, vaikka sinänsä Angus MacGyverin tuliaseeton asioiden ratkaisutapa on hyvä. Kuitenkin siinä on Bondien tavoin usein joku erikoisempi vihollinen, toisinaan se on poliittinen tai sitten se määritellään pahaksi ja Macgyver hyväksi maailmaa tai paikallista ongelmaa pelastaessaan.

Avopuolisoni tuli myös jossain vaiheessa kotiin, hetkeä aiemmin kaverini oli houkutellut minua pitkästä aikaa kaupungille ja innostuinkin asiasta jopa. Bussipysäkille ehdittyäni näin siellä viereisen rapun naapurin, jonka kanssa tulee aina jutusteltua pihalla nähdessä. Hänkään ei ole kaupungilla käynyt aikoihin istuskelemassa. Molemmat oltiin siten menossa kavereiden kanssa hengailemaan. Palasimme kumpikin vielä samalla bussilla kaksi ja puoli tuntia myöhemmin. Hän oli käynyt reggaebaarissa ja me käytiin kuuntelemassa keskustan viereisessä lähiössä karaokea. Me jouduimme kärsimään muun muassa kauheasta häpäisystä Lea Lavenin "Rotunainen" -laulua kohtaan, tosin kaverini ja hänen kaverit ei Lavenista pidä. Itse sitä vastoin pidän.

Päivän uutisia ja politiikkaa

Juice on tänään haudattu.

Vihreät ovat huolissaan maan hallituksen kyvystä huolehtia pakolaispolitiikasta ja vetoavat siihen, että sisäministeriö ei kykene auttamaan maailmalla hädässä olevia meidän kansan osalta. Tämä on totta ja olenkin samaa mieltä, että kiintiöpakolaisten määrää voitaisiin huoletta hieman nostaakin.

Yhdysvallat ja Intia ovat päättäneet ydinvoimayhteistyöstä. Ensimmäisen valtion senaatti hyväksyi asian yksimielisesti. Eipä näytä kyseistä maata häiritsevän, että maailman väkiluvulta toiseksi suurin valtio ei kuulu ydinaseita kieltävään kansainväliseen sopimukseen. Joitakin maita kohdellaan sitä vastoin kyseinen valtion taholta ihan eri tavoin.