Aamun heräämisen myötä söin aamiaisen ja jälleen katsahdin televisiosta katselemaan teksti-tv:tä ennen onnikkapysäkille rientämistä. Tiet olivat varsin liukkaat ja piti olla varovainen, että ei satuta itseään. Työmaalla tein yhden eiliseltä päivältä jääneen homman ensin ja sen jälkeen join vasta rutiiniaamukahvit. Tälle päivälle oli aika lailla odotuksia, kun pitäisi palaveri pitää esimiehen kanssa ja jutella koulun odotuksista harjoittelujaksoani koskien.

Päivä menikin ihan hyvin ja esimiehen kanssa palaverikin oikein mainiosti. Se kertoo kaiketi siitä, että jotain olen oivaltanut töissä ihan oikeinkin ja voin hyvillä mielin jatkaa harjoittelujaksoani Ruokatauolla minulla ei oikein ollut eväitä ja loppupäivästä meinasi nälkäkin häiritä. Olinpa jopa niin väsynyt päivän loppuvaiheella, että meinasin lähteä tunnin liian aikaisin töistä. Onneksi en kuitenkaan niin tehnyt, että ei tulisi sanomista.

Työpaikan lähellä olevalla onnikkapysäkillä meinasin paleltua, kun oli puolen tunnin odotus. Mielestäni minulla oli riittävästi vaatteita eikä nollakelinkään pitäisi haitata, mutta Oulussa usein häiritsee järjettömän kylmä tuuli ja kyseinen luonnonilmiö vaikutti tänään osaltaan myös minuun. Harvoin jaksan säästä niuhottaa, koska sille ei mitään voi. Siitä johtuen kävinkin yhdestä kahviosta ostamassa itselleni avopuolisolleni palat lohipiirasta. Kallis, mutta tosi hyvä herkku siinä kahviossa.

Kotiin päästyäni lepäsin laatikot ja rosollit loppuun syötyäni. Tämän jälkeen katsoimme avopuolisoni kanssa saippuasarjoja. Aina silloin tällöin otamme vapaata arjesta kyseisten sarjojen avulla. Jossain vaiheessa piipahdin lukemassa sähköpostit. Kesken Kauniiden ja rohkeiden tuli sen sarjan osalta vuosikymmenen ehkä erikoisin juonenkäänne. Siinä meni naimisiin pari ihmistä, jotka ovat ennenkin toki olleet naimisissa, mutta uutta avioliittoa heidän välillään ei osannut odottaa. Tosin emmepä myöskään seuraa kyseistä sarjaa niin aktiivisesti, että voisimme sanoa asiaa ihan selkeäksi.

Illalla katselin nuorten jääkiekkoa MM-kisojen osalta. Ottelussa kohtasivat Suomi ja Tsekki. Suomi voitti ottelun, vaikka aika ajoin leijonanuorukaisten peli oli aika raskaan näköistä puurtamista. Työvoitto kuitenkin oli loppujen lopuksi palkinto ja taululla ottelun päätyttyä komeat 6-2 -lukemat. Oma suosikkini ulkomailla on Tsekki, joten vähän parempia otteita heille toivoisin loppukisoihin.

Ottelun loputtua löysin avopuolisoni pelaamasta koneella Tetristä. Suhteemme alkupuolella hän kertoi, kuinka hän pitää kyseisestä pelistä. Omassa kännykässäni on kyseinen peli, mutta eipä se ole samalla lailla kolahtanut. Sen jälkeen avopuolisoni lähti ostamaan lähihuoltamolta meille jäätelöä, jota pääsemme nauttimaan pikapuoliin. Tässä välissä ehdimme myös saunassa käydä.

Päivän politiikkaa

Keskustalainen peruspalveluministeri Liisa Hyssälä kaipaa uudistusta perusturvan heikommassa asemassa olevien tilan kohentamiseen. Kuulostaapa niin vaalipuheelta kuin vaan vaalipuhe voi kuulostaa. Eipä ole neljään vuoteen kyseinen nainen ministerihommiensa aikana kyseistä äänenpainoa pitänyt, joten ihmetyttää naisen puheet nyt. Eivät ole silmissäni uskottavia. Minkähänlaisia Hyssälän konkreettiset esitykset olisivat? Niistä haluaisin kuulla.

Yhdysvalloissa on hyväksytty joidenkin eläinten kloonaukset lihan ja maidon saamiseksi. Erikoiseksi asian ja entisestään epäilyttävämmäksi asian tekee pari näkökulmaa. Ensimmäinen on se, että maan kuluttajajärjestöjen mukaan väestöstä yli puolet vastustaa sitä ja toinen on se, että asiasta ei pidä mitenkään erityisesti mainita edes tuotteessa. Toivottavasti EU ei ota mallia.

Sama valtio esittää jääkarhujen nimittämistä uhanalaisiksi. Ympäristöjärjestöt maapallolla kuuntelee aikeita kiinnostuneina. Se olisi näet merkki siitä, että maa myöntää ilmastonmuutoksen vaikutukset olevan peräisin myös ihmisten teoista. Jääkarhuja on arvioiden mukaan noin 25 000 enää.