Päivän ei-rutiinin omainen aamutoimenpide: Nukahdin kesken aamu-tv:n katselun, mutta heräsin onneksi samalla minuutilla kuin yleensä alan laittamaan ulkovaatteita eli ehdin kuitenkin onnikkaan.

Päivän paljastus: Kerroin työpaikalla olevani vasemmistolainen eräälle työkaverilleni

Päivän ehdinkö, enkö ehdi: Levähtämään ennen pyykinpesua, lopulta kuitenkin ehdin nukkua reilun tunnin.

Päivän inhotus: Säätiedot huomiselle.

Päivän voimannäyte: Avopuolisoni tarjosi minulle pinaattiohukaisia, joten jaksoin illan aikana tehdä kotitöitä.

Päivän aikana jalkaisin ylittämieni liikennevalojen lukumäärä: Nolla.

Päivän väärä nettivinkki: Etsin tietoa Ville Vehviläisestä ja löysin näille sivuille.

Päivän lukijakysymys,
Riikka Oulusta kysyy – Miten kierrätät ja kuinka vaikeaa se mielestäsi on?

Olet ilmeisesti sama Riikka, joka kannusti minua tämän kuun viides päivä blogissani kierrätysasioihin. Voin todeta sinulle kuitenkin iloksesi, että olen kierrättänyt elämässäni erilaisia asioita noin yhdeksänvuotiaasta saakka. Silloin aloitin sanomalehtien kierrättämisellä ja niistä saaduilla rahoilla kävimme luontokerhon (Oulun luontonuoret) kanssa ulkomaillakin muutaman kerran eli Bulgariassa, Turkissa, Norjassa ja Marokossa. Samaan porukkaan muuten kuului yksi nykyinen Oulun kaupunginvaltuutettukin. Sanomalehtikilosta sai siihen aikaan muistaakseni sellutehtaalta siihen aikaan kolmekymmentäviisi penniä. Toinen asia, josta olen etenkin erittäin ylpeä itsessäni on se, että entisessä kotikunnassani Utajärvellä opetin kuusitoistavuotiaana kierrätysasioissa silloisessa työpaikassani kokeneita työntekijöitä. Ei mennyt siten hukkaan se lapsuuden kierrätysoppi, jota Seppo Vaaraniemi meille lapsille opetti.

Sitten vastaus esittämääsi kysymykseen. Kierrätän muun muassa paperin, pakkauspaperit/pahvit, lasit, metallit, biojätteet sekä muovit eri astioihin. Näiden vuoksi joudun joskus viemään kauemmas kuin kotipihan jäteastioihin lasit, muovit sekä metallit. Lisäksi kierrätän tyhjät pullot, joita kierrätettiin myös luontonuorten aikoihin. Kierrätän myös jonkin verran vaatteita. Lisäksi hankin usein kierrätettyjä kirjoja ja kierrätän myös omista hyllyistä kirjoja jonkin verran. Pyrin myös kierrättämään esimerkiksi teknologian myötä tulevia ongelmajätteitä.

Lisäksi kierrätän huumoriani ja kerron siten vanhoja vitsejä kanssa ihmisille, jotka jotkut ovat jo unohtaneet ja nauravat siksi. Mielestäni vanhoissa vitseissä on monesti hyviäkin asioita. Kierrätyksestä on minulle oikeastaan siten tullut elämäntapa jo yli kaksikymmentä vuotta sitten, eikä se minua harmita. Kierrätys ei ole vaikeaa. Siihen täytyy käyttää aikaa, mutta hyvä mieli on sen jälkeen kiva. Uskon, että ihmiset voisivat luopua liiallisesta talouskasvuun tuijottavasta ajattelusta ja miettiä energiansäästöä omalla kohdallaan eri tavoin. Toivottavasti vastaus miellytti ja kysy ihmeessä, jos jokin asia jäi mietityttämään.

Päivän oikea nettivinkki: Eko-Elmerin pieni jätesanasto -Jäte ABC