Välillä ihminen tarvitsee tiedonvälitykseen tämän mainioksi kehutun Internetin lisäksi myös muita medioita. Itselleni tuo toinen liikkuvaa kuvaa ja ääntä tuottava laite eli televisio on valitettavan vaivaton tapa käyttää aikaa. Sieltä tuleekin yhtä ja toista, jota tulee myös seurattua enemmän tai vähemmän aktiivisesti.

Kotimaisista ohjelmista minuun tällä hetkellä kolahtavat uusintana tuleva Tabu, sekä yhteiskunnallista satiiria tarjoavat Itsevaltiaat sekä Uutisvuoto. Ymmärrän toki Yleisradion näkökulman siitä, että runoilija ja SDP:n kansanedustajaehdokas Tommy Tabermann piti hyllyttää ohjelmasta, mutta sitä en ymmärrä, miksi joissakin Yleisradiota tai sen paikallisia toimintoja mainostavissa mainoksissa saa esiintyä muita ehdokkaita. Onko tämä tasavertaista? Ei? Lisäksi minä pidän paljon kotimaisista elokuvista, etenkin viime vuosina on elokuvien laatu mielestäni kehittynyt ilahduttavasti. Lisäksi Suomessa tehdään paljon hyviä ajankohtaisohjelmia, joiden laatu etenkin Yleisradion ohjelmistossa on mielestäni usein korkeatasoista, esimerkkeinä voisin mainita Inhimillisen tekijän ja Silminnäkijän.

Ulkomaisista sarjoista pyrin katselemaan Simpsoneita, joskus South Parkin ja sekä Ihmemies MacGyveriä. Viimeisin on melkoinen klassikko nuoruusvuosilta. Keskimmäinen on sitä vastoin keveää ironiaa jokaiselle väestönosalle. Ohjelmassa on mielestäni aiheellinen varoitusteksti siitä, että kaikki on fiktiota. Paljon keskustelua puolesta ja vastaan herättänyt ohjelma on kuitenkin varsin tasapuolinen, joskus se toki ampuu minustakin vahvasti yli. Siihen täytyy kuitenkin suhtautua mielestäni tietyllä tavalla. Viimeisin ulkomainen sarja, josta pidän paljon on Simpsonit. Ohjelma on mielestäni todella taitavasti tehty ja se sopii kaikenikäisille. Elokuvamaailman suhteen minuun kolahtaa myös ulkomaalaiset elokuvat. Laajaa makuani on varsin vaikeaa kuvata muutamalla sanalla kuitenkaan. Myös jotkut, etenkin yhteiskunnalliset dokumentit ovat mieleeni.

Näiden lisäksi tulee säännöllisesti seurattua televisiosta paljon uutis- ja ajankohtaisohjelmia, sekä urheilua ja jonkin verran viihdettä, että voi pitää taukoa eri asioista. Kuitenkin totean, että äärimmäisen vahvat ja totuudenmukaiset kuvaukset maailman kriisialueilta kuitenkin ovat paljon mielestäni parempia kuin sellaiset, joissa asioita vaan hyssytellään.