Kolmikymppinenkin voi oppia uusia kujeita. Näin kävi nimittäin minullakin viime keväänä. Hyvällä motivaatiolla tuli näet päätettyä, että haluan oppia uimaan. Osaamiseen oli kova motivaatio, kun tulin päättäneeksi että juhannuksen aikaan uin mielelläni luonnon vedessä. Tarkoitus oli näet, etten machoilisi rannalta tyyliin, että tosimies ei ui. Osaamistasoni oli aloittaessa aika surkea, sillä lapsena kävin uimakoulua puolen tusinaa vuotta kuitenkaan oppimatta uimaan enempää kuin neljäkymmentä metriä kerrallaan. Ensimmäisellä kerralla menikin juuri tämä neljäkymmentä metriä pari kertaa. Päätin myös käydä kaksi kertaa viikossa hallissa uimassa ja uskotella, että kolmikymppisenä voi pitää myös itsestään huolta.

390718.jpg
Kaihoisa katse Kainuun merelle eli Oulujärvelle.

Pikku hiljaa uintimääräni kasvoi kerta kerran jälkeen, jossakin vaiheessa uin jo kaksisataa metriä, myöhemmin puoli kilometriä ja jossain vaiheessa jopa kilometrin. Ensimmäisen kerran, kun uin kilometrin siihen meni aikaa hieman yli tunti. Aika ajoin pidin näet pieniä hengähdystaukoja altaan päässä. Parhaimmillaan meni hieman ennen juhannusta jo tuhatkaksisataa metriä. Erinäisiä kertoja kevään ja alkukesän aikana hallilla käynti johti myös siihen, että rannallakaan vesi ei enää tuntunut niin kylmältä. Tosin viime vuonna taisi auttaa myös erityisen lämmin kesä osallaan siihen. Ilmastonmuutostako siis kiittäminen? Valitettavasti ihmisen tekemiset teollistuvaan maailmaan etenkin länsimaiden suuromistajien osalta eivät ole olleet aina niin ympäristön hyväksi tehtyjä päätöksiä, tosin parempaa ei valtiojohtoinen talousjärjestelmä itänaapurissakaan saanut aikaan.

390722.jpg
Oulujärvi, Paltaniemen rannasta Kajaanissa 8.7.2006

Tänään kävin ensimmäistä kertaa tälle vuodelle uimahallin puolella. Kävelymatkan aikana näin yhden tutun ja sanoin hänelle, että tavoitteen on tänään uida viisisataa metriä. Sen verran minulla tänään menikin, enempää en olisi jaksanut. Uimisen opettelun yhteydessä tein itselleni myös lupauksen, että 'liikuntaharrastuksen' takia en ala yhtään muuttamaan omia ruokailutottumuksia ja siinä olen pysynyt. Tänään olikin aika kova nälkä, kun tulin puoli seitsemän aikoihin kotiin. Söin keitettyjä nuudeleita, keitettyä sinistä lenkkiä ja mikrovalmiin hampurilaisen.

390761.jpg
Neljä päivää myöhemmin 'paparazzi' sai kuvattua avopuolisoni jo
Hangosta, Itämeren rantahietikolta.