Lähdimme Kajaaniin ehdokkaani Kaarina Kailon kanssa eilen tekemään vaalityötä, kun Vasemmistonaisten Naisten huone -kiertue jalkautui Kajaaniin. Politiikan lisäksi ohjelmassa oli monipuolista kulttuuria. Helsinkiläinen Emma Paju -esitti monologiesityksen yleisestä äänioikeudesta nimeltään: "Harakka ei ole lintu eikä piika ihminen". Näin tämän esityksen toista kertaa ja se oli edelleen erittäin vakuuttava. Siitä ei ole kuin sata vuotta, kun muu Euroooppa Suomen johdolla alkoi luomaan demokratiaa kaikille kuuluvan äänioikeuden voimin.

430879.jpg
Emma Paju esittää monologia ensimmäisen
naiskansanedustajamme Sandra Lehtisen elämästä

Lisäksi kulttuuriantia oli kolmen naisen lauluryhmä, jotka olivat Kajaanin Generaattori -teatteriryhmästä. Heidän laulujen sanoma oli "Nainen on rakkauden höyläpenkki". Lisäksi tapahtumassa esiintyi kolme kansanedustajaehdokasta eli oma ehdokkaani Kaarina Kailo. Hänen lisäksi oli kajaanilainen Minna Haataja sekä suomussalmelainen, Pesiönkylän Merja Kyllönen. Kaikissa kolmessa naisessa olisi minusta tarvittavaa ruutia tulevaan eduskuntaan.

430862.jpg
Merja Kyllönen         Minä                   

Merjan kanssa esitimme tilaisuudessa myös muutaman runon. Omat runoni koskivat lähinnä nuoren miehen kipupisteitä sekä pienten huomiointia. Runot olivat kirjastani "Isot pojat eivät tanssi". Paikalla oli lisäksi pitkän linjan kansanedustaja Helsingistä eli Outi Ojala, joka jää nyt pois. Hän on tehnyt arvokasta työtä eduskunnassa etenkin seksuaalivähemmistöjen puolesta puhujana. Kainuussa on mielestäni hyvä potku tällä hetkellä hyvinvointivaltion puolustamiseen Vasemmistoliiton ehdokkailla.

430864.jpg
Merja Kyllönen, Outi Ojala, Minna Haataja sekä Kaarina Kailo.

Tilaisuuden jälkeen katsoin Kajaanin Hokin pelin Mikkelin Jukureita vastaan. Kyseessä oli Etelä-Savossa oleva koitos, joka oli mestiksen (jääkiekon toiseksi ylin sarjataso) ensimmäinen finaaliottelu. Kainuulaiset voittivat ottelun upeasti jatkoajalla. Hokin otteissa oli samanlaista intoa kuin Vasemmistoliiton vaalityössä.