Avopuolisoni oli heräämisensä jälkeen melko pian erittäin hyvin tilanteen tasalla, sillä hän teki minulle aamiaisherkuksi herkkusienimunakkaan. Sattuu olemaan nimittäin yksi suosikkiruokiani. Tämän avulla hän motivoi minua imuroimaan ja tiskailemaankin. Tiskaamisessa ei sinänsä ole mitään pahaa, mutta imuroinnista en pidä. Jos miehelle sopivaa on kotitöistä rankinglistaa tehdä saati, että kertoo niistä näin julkisesti. Myöhemmin päivällä teimme vielä yhdessä ruuaksi makaroneja sekä paistettua lohta. Tämä herkku on meistä kummankin mieleen.  

Myöhemmin päivän aikana meille tuli tuttavapari kylään. Katsoimme aluksi Simpsoneita, joissa olikin kaksi varsin erilaista jaksoa. Silti ne olivat kumpikin aika mielenkiintoisia ja tämän jälkeen joimme alkuillan kahvit ja teet. Naiset joivat teetä ja miehet kahvia. Lisäksi söimme eilen ostamiani sitruunamuffinsseja. Tämän jälkeen pelasimme neljästään Menolippu -lautapeliä. Voitto jäi siitä koitoksesta kotiareenalle niin häntäpään kuin voittajankin osalta. Minä olin viimeinen ja avopuolisoni voitti.

470814.jpg
8. kesäkuuta, 2006

Illalla käytiin vielä yhdessä pyykkituvalle viemässä likapyykkiä ja sen jälkeen minua odotti tv-tunti, johon sisältyivät Urheiluruutu, Itse valtiaat ja Uutisvuoto. Urheiluruudussa lämmitti kaukalopallon näyttäminen, onnittelut vanhalle kiistakumppanille Bewe Sportille Suomen mestaruudesta.

508537.jpg
Olen ollut kaukalopallossa aikanaan itsekin taustalla häärimässä Utajärven Kuohun liigajoukkueen mukana, vaikka luistella en osaakaan. Olin näet kolme ja puoli kautta tilastomiehenä / huoltajana.

Itse Valtiaissa oli useampi hauska vitsi ja Uutisvuotokin oli hyvä. Onneksi laitoin Itse valtiaat ja Uutisvuodon nauhalle, joten voin katsoa ne myöhemmin vielä toistamiseen. Poliittinen satiiri jaksoi lämmittää mieltäni, vaikka vaalitulos vajaat viikko sitten olikin mielestäni ihan surkea. Tämän jälkeen hain pyykit ja laittelin ne narulle yksi toisensa jälkeen, toinen toistaan erilaisen.

Ehkä se tämän päivän onnellisuus on ollut sitten sitä, että arkeen kätketään maukkaita pieniä kivoja asioita hyvän ruuan ja yhdessäolon lisäksi. Jos joku mies kehtaa kommentoida, että onpa ollut naisella helppo työ vaikuttaa. Täytyy lisätä vielä, että ehdimme yhdessä katsoa televisiosta myös hiihtoa ja mäkihyppyä. Huomenna ratkeaakin, voittaako maailmancupin Adam Malysz vai Andreas Jacobsen, oma veikkaukseni menee Puolan Malyszin puolelle.