Taistelu äänistä käy kuumana vaalikentillä. Mainosten jakamisen yhteydessä ei ole ainoa tärkeä tekijä se, että ihminen saisi maksimaalisen äänimäärän vaan myös erilaisten ehdokkaiden välillä tapahtuvan tietoisuuden lisääminen. Tämä auttaa näkemään toivon mukaan myös äänestäjiä eri ehdokkaiden välillä myös eroja. Päälle päin monikin ehdokas näyttää varsin samanlaiselta ajatuksiltaan, mutta painotukset ovat merkittävä tekijä, joka erottaa ehdokkaat.

Toinen vaaleissa oleva asia joka mielestäni ei ole tärkeintä on se, kuka on satsannut eniten rahaa vaan kenellä on vaalikentillä ehdokkaista myös eniten sisältöä sanomassaan. Joka satsaa rahaa, saattaa omistaa jo entuudestaan rahaa paljon eikä tiedä välttämättä tavallisen kansalaisen tarpeista paljoakaan. Enkä tarkoita sanalla sanoma mainosta. Kävin tänään kolmen muun vaalityön raatajan kanssa muutamalla pienellä paikkakunnalla tekemässä vaalityötä. Yhtä lailla näillä paikkakunnilla olevien ihmisten ääntä tulee kunnioittaa ja kuunnella, ei riitä että jossain kaukana tehdään heitä koskevia päätöksiä. Syrjäseuduilla olevilla ihmisillä voi olla aivan erilaisia toiveita kuin täällä Oulussa betonilähiöissä olevilla. Uskon myös, että Vasemmistoliitolla on näiden kuntien asukkaille jotain annettavaa.

Näitä kuntia, joissa tänään vierailin olivat alla olevat. Olen lisäksi maininnut kyseisten kuntien asukasluvut. Palasin Ouluun ja kotiin noin kahdeksan maissa illalla.

Utajärvi 3290
Kestilä 1664
Pyhäntä 1834
Piippola 1332
Pulkkila 1611
Rantsila 2073

Uskon, että Vasemmistoliitto voi saada näissä vaaleissa kyseisiltä paikkakunnilta itseään miellyttävän vaalituloksen. Tämä täytyy myös huomioida sitten, kun aletaan eduskunnassa suunnittelemaan tähän maahan tulevaisuuden päätöksiä. Eri elämän osa-alueiden ohjelmat Vasemmistoliitolla vastaavat varsin hyvin omia ajatuksiani ja siksi oma ehdokkaani löytyy näissä vaaleissa juuri kyseisen puolueen riveistä.

Vasemmistoliiton sivut
Vasemmistoliiton sunnuntain vaalien eduskuntavaaliohjelma
Muut Vasemmistoliiton ohjelmat
Vasemmistonuoret

Vasemmistonaiset