Pia haastoi minut kertomaan viisi outoa asiaa itsestäni, ja minä en kaadu vaan otin haasteen vastaan:

1. Ensimmäisenä, kun herään minulla ei ole tapana etsiä ensimmäisenä tupakka-askia eikä keittää kahviakaan. Sitä vastoin jalkani alkavat etsimään jääkaappia ja syötävää. Se, mikä tästä episodista tekee mielenkiintoisen, se saattaa tapahtua yöaikaan eli varsin pian jo nukahtamisen jälkeen. Tämä tupakka-askin jahtaamisen jättäminen jatkuu näet koko vuorokauden, se johtuu varmaan laiskuudesta ja siitä, että en ole vielä tähän ikään mennessä ottanut tupakasta yhtään hengenvetoa. Teollisuuskaupungissa saa samoja ja muita myrkkyjä sisäänsä ihan muutenkin, ilman että tulee riippuvaiseksi ainakaan tietoisesti.

2. Pyrin välttämään tomaatin syöntiä eri muodoissa, koska en tykkää sen mausta. Minulla ei ole allergiaa, mutta tykkään punaisesta väristä. Ketsuppi on hirveää, tomaattikastike- ja pyre esimerkiksi pizzassa ei ole välttämätön. Tämän asian oivaltamisessa kotikaupungin pizzerioissa on ollut kova työ, mutta kyllä ne yleensä siihen suostuu. Jotkut jopa ehdottavat majoneesia tilalle ja se ei minua haittaa. Raakatomaatitkaan eivät ole mieleeni, nekin jätän siten salaatista pois.

3. Olen julkisesti vasemmistolainen, joka tarkoittaa sitä että tykkään politiikasta ja en häpeä sitä ollenkaan eikä siinä ole mitään omituista, koska suomalaiset haluavat verovaroilla tuotetun hyvinvointivaltion kaikille ja sitä kautta heikompi osaisista välittämisen sekä yhteiskuntarauhan. Sitä vastoin monikaan vasemmistolainen ei pesäpallosta tykkää, joka johtuukin varman lajin historiasta ja suojeluskuntayhteyksistä. Itse kuitenkin pidän lajia varsin hienona taktisesti ja muutenkin, hurahdin tähän kivan pallopeliin penkkiurheilijana 1980-luvun ja 1990-luvun välimaastossa. Kouluaikana tykkäsin pelata pesäpalloa paljonkin.

4. Omituista on tunnustaa itsestään erilaisia asioita, ja näitä ovat vielä tänäkin päivänä siviilipalveluksen suorittaminen. Suoritin siviilipalveluksen vuosien 1998-99 -välisenä aikana ja silti minulla on kaveripiirissäni muun muassa reservin yliluutnantti, jonka kanssa olemme huomanneet ihmisarvomme pohjautuvan varsin samanlaisiin asioihin. Toinen epämääräinen asia, jota moni ihmettelee 2000-luvun alkuvuosina on se, etten kuulu mihinkään kristittyyn yhteisöön. Lisäksi sanon tuohon vielä myös sen, etten ole kristitty. Tämä jotenkin yhdistetään siten kierosti saatananpalvontaan, mutta allekirjoittanut ei usko sen enempää Saatanaan kuin Jumalaankaan. Suomessa on mielestäni varsin näennäinen uskonnonvapaus, koska valtauskonnon edustajat haluaisivat suomalaisten olevan samaa lihaa ja verta tässä asiassa.

5. Viides omituinen asia onkin jo sitten paljon vaikeampaa löytää itsestään tai onhan niitä, mutta mitä niistä kertoisi. Haluaisin ottaa kuvia eri puolilla Suomea rautatieasemista, mutta valitettavasti kaikkeen ei aika riitä ja tämä olisi sellainen asia, jolle antaisin aikaa mikäli se olisi mahdollista a. taloudellisesti ja b aikataulullisesti.

Haastan omituisten otusten kerhoon seuraavaksi mukaan Raita-Leenan.