Kävimme tänään Walkersin jäsenien kanssa tutustumassa lähellä olevassa kaupunginosassa kaupungin nuorisotoimen järjestämään yökahvilaan. Siellä olikin kovasti lähialueen nuorisoa viettämässä hyvähenkistä perjantai-iltaa selvin päin. Se onkin iloista nähdä, että hauskanpito ei aina tarvitse pulloa kaverikseen.

Paikalla tulin pelanneeksi nuorten kanssa myös viisi biljardiottelua eri nuorten kanssa, voitin niistä peräti kolme. Lisäksi muutaman nuoren kanssa juttelimme Walkersista ja sen varsinaisesta tehtävästä kadulla. Osa meidät siellä tunsikin ja kertoi myös muille nuorille, keitä vihreäpaitaisia aikuisia olimme? Kysyin heiltä myös sitä, että tietääköhän heidän vanhemmat Walkersista mitään? Siihen en saanut vastausta.

Kiva huomata, että juuri nuoret arvostavat meidän tekemää vapaaehtoistyötä heidän hyväksi. Nuorten antama kannustus ja kiitos työstä lämmittääkin kovasti. Keskusteltiin jonkin verran myös kaupungin palveluksessa olevien nuorisotyöntekijöiden kanssa. Keskusteluyhteys on hyvä olla, koska tehdään samaa tavoitetta kohti olevaa työtä eli pyrimme tekemään aikuisuudesta tavoittelemisen arvoista.

Kävelin vielä reippaan iltakävelyn nimissä kotiin ja siinäpä tulikin runsaan puolen tunnin kävely. Älkää kysykö, miten sellaiselle tielle lähdin? Rehellisyyden nimissä siksi, että olin myöhästynyt linja-autosta. Myönnettäköön, että täytyi myös nähdä, kuinka kauan tuollaisen kävelylenkin kulkemisessa menee myös aikaa.