Työpäivän jälkeen olikin luvassa kotiin tulo, parin puhelun selvittäminen ja avopuolisolleni noin viisi kertaa soittaminen, kunnes sain hänet kiinni. En muistanut hänen menoaan, joten siksi tuli niin usein soitettua.

Sen jälkeen piti lähteä yhteiselle menolle kaupungille päin, josta tulimmekin pikapuoliin takaisin. Söimme sitten moniviljapatonkeja ja kalapuikkoja ja jälkiruuaksi unelmatorttua. Muuten ollaan otettu koti-iltaa rennohkosti.

Suomessa on ensimmäinen puolustusministeri, joka on ottanut avoimesti kantaa Nato-jäsenyyden puolesta. Elisabeth Rehnkään ei sanonut asiaa suoraan, vaikka rivien välistä sellaista saattoikin lukea aikanaan. Askaruttaa kovasti se, että joku haluaa Suomesta väkisin tehdä sotilasliiton jäsenen ja edistää siten sitä, että Suomestakin on tulee osa heräksti sotareissuille lähtevää liittoutumaa. Toivottavasti eduskunnnassa on riittävästi puolustuministeri Jyri Häkämiestä fiksumpia. Tätä itse asiassa sivuttaen totean, että viime vuonna kuollut mummoni olisi tänään täyttänyt 96-vuotta eikä missään vaiheessa kasvattanut meitä lapsenlapsia näkemään omaa maata ylivertaisena kansakuntana muita maita kohtaan ja opetti paljon siitä, kuinka samanarvoisia ihmiset toisiimme nähden ollaan. Siitä voisi kokoomuslainen ministerimmekin jotain oppia ottaa. "Häkämiehestä hallitus pahenee", voisinkin oikeastaan elämäni mittaisella kokemuksella todeta. Ei ollut kummempi Kari Häkämieskään.