496836.jpg

 Kuinka teet maukasta lohimakarooniruokaa helposti?

On hyvä aloittaa siitä, että astiat ovat kutakuinkin puhtaat ja sen jälkeen tarvitset joko kattilan sekä vuokaa tai peltiä lohta varten. Tarvitset ruuanlaiton yhteydessä myös jotain, millä hämmennät ja höystät makarooneja keittämisen aikana aika ajoin, ettei ne pala pohjaan. Itse ohjeeseen kuitenkin on hyvä mennä jo viimeistään tässä vaiheessa.

Tarvittavat aineosat: Pastamakarooneja, lohifile, kalanliemikuutio, parmesanjuustoa

  1. Ota lohifile sulamaan jääkaapista puolisen tuntia ennen käyttöä. Laita uuni lämpenemään hyvissä ajoin kahteensataan asteeseen.
  2. Uunin lämmettyä, laita file vuokaan tai pellille. Jos käytät peltiä, lisää myös leivinpaperi alle. Katso kelloa ja mieti, paljonko kello on puolen tunnin päästä. Sillä siihen aikaan voit ottaa uunin jo pois päältä, sekä kalan pois uunista.
  3. Laita hyvissä ajoin pastamakaroonien vesi kiehumaan, jos teet yhdelle. Laita vajaa litra vettä ja noin 2-2,5 desilitraa makarooneja kiehuvaan veteen. Pussin kyljessä on mainittu tarvittava makaroonien keittoaika, joten toimi sen mukaan.
  4. Lisää makaroonien keittämisen puolivälin aikoihin keitin veteen murennettu kalanliemikuutio, samalla voit hieman sekottaa myös makarooneja valitsemallasi hämmentimellä.
  5. Pian voit ottaa jo lohen pois uunista, mutta samalla valmistuu huomaamatta myös makaroonit.
  6. Makaroonien valmistuttua valuta makaroonit lävikön läpi, jotta saat keitinveden pois. Tästä jää kuitenkin kohtuulisesti kalanliemikuutiosta tulevaa makua.
  7. Uunista ottamasi kalan voit asettaa lautaselle sopivaksi katsomalla tavalla ja sen viereen lisätä myös makaroonit. Levitä parmesanjuustoa haluamasi määrä sekä kalan, että makaroonien pinnalle.
  8. Lisäksi ruokaan sopii hyvin ruisleipä sekä täysmaito, ne olivat myös minulla tänään.
  9. Ruuan syömiseen enää tarvitset ainoastaan arkisen veitsen ja haarukan.
  10. Hyvää ruokahalua.

Tämä ruoka onnistuu helposti myös aloittelijalta, mutta on myös erittäin hyvää, jos vain pitää kalasta.