Tänään tuli käytyä useammalla kuin yhdellä kirpputorilla, divarissa ja vieläpä kirjakaupassa. Vaikeita miinakenttiä minunlaiselle runokirja- ja lautapelikeräilijälle. Lautapeleistä mainittakoon sellainen erikoismaininta, että löysin itäsaksalaisen lautapelin (nimeä en muista nyt). Siinä oli kuitenkin suomenkieliset säännöt. Stasin myötäkö on tullut aikanaan Suomeen, sitä en tiedä ja silläkö on saatu vakoiltua Itä-Berliiniin päin tärkeää tietoa omaperäisestä maasta silloisen Neuvostoliiton länsinaapurina. Lautapelejä löytyi kaiken kaikkiaan viisi.

Itse runokirjat sitä vastoin löytyivät Suomalaisesta kirjakaupasta ja SPR:n Kontista. Ensimmäinen kirja löytyi käteeni Kontin hyllystä.

Terttu Jurvakainen: Varjo varjolta poissa (1986)
Otto Grundström: Tähtiotsa (2005)

Terttu Jurvakainen on kuuluisa taidemaalari Muhokselta, mutta 'Varjo varjolta poissa' on ollut aikanaan hänen neljäs runokirja. Kaiken kaikkiaan Jurvakainen on kirjoittanut jo kymmenen runokirjaa, joten silläkään saralla tekijä ei ole jäänyt varmasti unholaan täällä päin. Grundströmin Otto on allekirjoittanutta vuoden nuorempi ja teos on hänen esikoisensa. Siinä oli myös ilokseni hänen nimikirjoitus. Aiemmin helsinkiläinen Otto Grundström on tullut tutuksi Tehosekoitin -yhtyeen laulajana ja useiden laulujen sanoittajana kyseiselle bändille. Esiinnyin myös Otto Grundströmin kanssa Huutomerkki ry.:n 3-vuotisjuhlassa Iin Kauppilan taiteilijaresidenssissä 18.11.2006, mutta en ehtinyt tai jutellut miehen kanssa lainkaan.

Lisätietoja Tertusta ja Otosta:

Terttu Jurvakainen ja hänen taidegalleria
Otto Grundström Wikipediassa