668367.jpg
Niin meilläkin siirryttiin DVD-aikaan tai aloitettiin ottamaan ensi askelia kyseisen tekniikan parissa. Saimme nimittäin ystävältäni lahjaksi alla olevan hänen vanhan DVD-soittimen. Merkki on United DVD 3052M. Testailinkin innokkaana uutta laitetta saatuani sen kotiin lapsuudesta tutun lasten elokuvan Ronja Ryövärintytär -avulla. Ronjanhan on kirjoittanut kuuluisa ruotsalainen kirjailija Astrid Lindgren. Muuten ei ollutkaan valittamista, mutta kuva oli jostain syystä mustavalkoinen. Sain sen kuitenkin nappeja painellen kuntoon. Eihän sitä mies käyttöohjeita lue, vaikka ne omalla äidinkielellä olisikin. Kaikki täytyy kokeilla ja mennä ns. perse edellä puuhun.

Menomatka DVD-soittimen hakuun meinasi tuottaa vaikeuksia, kun lainasin avopuolisoni pyörää ja menomatkalla siitä irtosi polkimien vierestä lokasuoja ja sitä myötä ketju. Sain kuitenkin taivutettua rauhanomaisesti hieman lokasuojaa, että pystyin asentamaan ketjun kiinni ja lokasuojan siten, ettei se häiritse ajamista. Taitava ystäväni laittoi sen vielä kuntoon hänen luokse päästyäni, joten suuri kiitos hänelle siitä. Niinpä ei ollut lainkaan häpeällistä kertoa avopuolisolleni, että olin melkein hajottanut hänen pyöränsä ajokunnottomaksi ensimmäisellä lainauskerralla.

En aio kuitenkaan luopua vanhasta VHS-nauhurista. En muista, olenko koskaan kertonut mutta allekirjoittaneen elokuvahylly on yksinkertaisesti sitä luokkaa, että kaikkea ei ole ehtinyt katsomaan. Tänään tuli lisäksi nauhotettua kohta puoliin päättyvä meänkielinen elokuva Populäärimusiikia Vittulanjänkältä, joka pohjautuu ruotsalaisen Mikael Niemen samannimiseen romaaniin. Elokuva on ruotsalais-suomalais-tanskalaista tuotantoa. Vittulahan sijaitsee Pohjois-Ruotsissa Pajalan kunnassa. Odotankin innolla, että kumpaakin Ruotsista eri lailla kertovaa elokuvaa pääsen joku lähipäivä katsomaan.