Kotona otteluiden jännääminen on joskus kiusallisempaa kuin paikan päällä. Tällä kertaa ennakkokaavailujen mukaista kärkiottelua Sotkamon Jymyn ja Puijon Pesiksen välillä pelattiin Hiukan stadionilla Sotkamossa. Liitolla on hyvä tulospalvelu, josta ottelua voi seurata lähes reaaliaikaisesti. Jympän vieraspelit on helpompia, koska niitä voi kuunnella nettiradion kautta. Tämä onkin etäfanille ( noin 200km) monipuolinen lisä ottelujen seuraamiseen.

Ottelu oli varsin vaihderikas, sillä nälkämaan pojat meni ensimmäisellä jaksolla jo 5-0 johtoon. Tästä ei kuitenkaan kalakukkokaupungin porukka lannistunut vaan nousi tasoihin. Ensimmäinen jakso päättyi lopulta molempien tehdessä vielä yhden juoksu lukemiin 6-6 ja toista jaksoa joutuikin jännittämään paljo tiukemmalla otteella. Jaksovoitto takaisi Jymylle pääsyn lähemmäksi kuopiolaisia, jaksotappio sitä vastoin tietäisi eron kasvamista. Supervuoroon meno taas takaisi molemmille vähintään pisteen ottelusta ja se ei olisi myöskään kovin hyvä vaihtoehto.

Jymy onnistui kuitenkin voittamaan jakson lukemin 4-1. Juoksuja kotijoukkue teki siis kymmenen, josta voi olla tyytyväinen fanikin. Kevätkierroksella hyvin toiminut ulkopeli sitä vastoin takkusi ja vastustaja sai seitsemän juoksua. Se on liikaa myös kärkkijoukkuetta vastaan. Niinpä ottelu päättyi kaiunulaisille 1-0. Tilastojen valossa ottelu näytti tältä:

Otteluraportti Sotkamon Jymyn sivulla

Itä-Länsi -otteluissa viikonloppuna Kouvolassa Sotkamon Jymyä edustavat miesten puolella Lauri Suutarinen, Jani Komulainen, Roope Korhonen, Matti Salminen ja Jaakko Heikkinen. Lisäksi A-poikien ottelusa peliasun päälle pukee Immo Rautiainen ja B-poikien ottelussa Lauri Kivinen. Lisäksi A-poikien ottelussa on superpesisjoukkueen ulkopuolelta kokoonpanossa Jari Hiltunen ja Kimmo Lukkari, sekä vuokralla Jyväskylän Kirissä pelaava viime vuoden aikuisten Suomen mestari Kosti Rautiainen. Joni Heikkinen valitettavasti jää ottelusta pois, pelinjohtajapuolella toimii A-poikien ottelussa toimii entinen huippupelaaja ja A-poikien pelinjohtaja Mikko Kuosmanen. B-poikien ottelussa Kivisen lisäksi pelaavat Sotkamon Jymystä Mikko Kemppainen sekä Jyri Suhonen. Aikuisten pelinjohtajana idän joukkueessa toimii Janne Vuorinen ja lännen joukkueessa 1990-luvun alun Vuorisen aisapari Sotkamon kärjestä eli nykyinen Pattijoen Urheilijoiden pelinjohtaja Sami Sirviö. Omissa valinnoissa olisin nostanut Antti Vehkaperän tilalle Itä-Länteen vielä huomattavasti paremman ja monipuolisemman ykkösvahdin eli Jimi Heikkisen.