Eilen yllätin avopuolisoni kaksi kertaa ruokailun merkeissä. Ensimmäinen yllätykseni koski oman aamupalani jälkiruokaa, jonka esittelin täällä jo eilen. Illalla tein hänelle sitä vastoin tonnikalakasvistortilloita pari kappaletta. Resepti voi mennä vaikkapa noin:

1. Ota kaapista kaksi tortillaa ja lämmitä ne lautasen päällä täydellä teholla niitä mikroaaltouunisssa minuutin verran. Jos sinulla ei ole kahta minuuttia aikaa ruoanlaittoon, älä lue tätä ohjetta tästä eteenpäin.
2. Avaa edellä olevan minuutin aikana tonnikalapurkki.
3. Keitä keittojuureksia pussissa olevan ohjeen mukaisesti. Itselläni sattui pakastimessa olemaan keittojuurespussi, jossa oli kukkakaalta, parsakaalta, porkkanoita sekä herneitä. Yleensä tähän menee kiehumisen jälkeen menee aikaa alle viisi minuuttia.
4. Leikkaa kasviksia, kuten esimerkiksi paprikaa, kurkkua, tomaattia ja salaattia. Jos paprika on värikästä, se katsotaan eduksi. Ruuasta tulee huomaamatta värikästä.
5. Laita kasvikset ja juurekset tortillan väliin, jonka jälkeen voit laittaa päälle tonnikalaa.

Ruuan valmistuttua mene kauas mahdollisesta kumppanista, koska tortillan täytteet valuvat helposti pois lautaselta ja se ei aina ole niin kivaa. Jos kaikki menee hyvin, kumppani hymyilee ruuan syötyään ja on illan iloinen seurassasi. Omalla kohdallani tulos tuotti keskiarvon edellä mainituista. Aluksi oli hyväntuulisuutta, mutta myöhemmin myös itsestäni johtuvista syistä tuli vähän äänekkäämpääkin keskustelua. Kaikesta huolimatta toivotan hyvää juhannuksen aikaa blogini lukijoille, sillä huomenna lähdemme viikonlopuksi Kainuuseen enkä takaa siitä, että blogiini tulisi kuulumisia viikonvaihteessa vielä.

678713.jpg