Alla on seitsemän asiaa itsestäni, haastan tähän sitä ennen mukaan kuitenkin seuraavat henkilöt, jotka tunnen varsin erilaisista elämän yhteyksistä: Jage, Pee ja Raita. Muutkin tuttuni saavat tämän meemin huomioida eli kertokaa seitsemän asiaa itsestänne.
  1. Olen äärettömän laiska liikkumaan sillä tavoin, että sitä kutsuisi liikunnaksi. Sen enempää jumppaaminen kuin juokseminenkaan ei ole koskaan ollut minun juttuni, silti olen saavuttanut aikanaan maalla asuessani kuusi pitäjänmestaruutta juoksemisessa aikuisten sarjassa. Lisäksi pidin kaikesta huolimatta paljon enemmän pitkän matkan juoksusta kouluaikoina kuin sprinttikiitäjän tehtävistä eli en usko suuriin rahasummiin kymmenessä sekunnissa, jos uskon ollenkaan niiden tuovan ihmiselle hyvää mieltä. Kuntoni ei siis voi muuta kuin nousta ylöspäin tästä.

  1. En ymmärtänyt aluksi bloggaavia ihmisiä. Minusta tuntui varsin oudolta tuoda, että ihmiset julkistavat ikään kuin "päiväkirjansa". Nyt kuitenkin näen asian varsin eri tavoin ja omasta blogistani olen koittanut tehdä sellaisen sekametelisopan, että se ei ole aina vaan oma päiväkirjani. Luen nykyisin myös muiden blogeja Tämän kuukauden väkivaltaisuudet lopetan nyt, koska eihän niistä saa tarkkaa tietoa eikä niitä kaikkia julkaista. Lisäksi en aina ehdi uutisia lukemaan netistä, katsomaan sanomalehtiä tai seuraamaan tv- tai radiouutisia.

  1. Tykkään etupäässä kotimaisesta musiikista, kuitenkaan radiosta en kuuntele juurikaan sitä. Tämän johdosta minun on vaikeaa tietää nykypäivän esiintyjiä. Silti katson teksti-tv:ltä viikottain myydyimpien levyjen listan ja koitan arvailla sieltä, mitkä artistit ovat kotimaisia ja mitkä eivät. Tällä hetkellä minua hämmentää suunnattomasti se, että Idols-kilpailussa pärjänneet Ari Koivunen ja Kristian Meurman ovat kärjessä. Ei sillä, etteikö nuoret miehet osaisi laulaa kuitenkin?

  2. Luotan asioiden hoituvan omalla painollaan. En jaksa stressata asioita samalla tavalla enää kuin nuorempana. Nuorempana mietin monesti asioita kauaksi eteenpäin. Nyt hieman yli kolmekymmentävuotiaana sitä vastoin iloitsen varsin pienistä asioista. Koen asioiden luonnistuvan hyvin, vaikka niitä ei sen enempää murehdikaan ennakkoon. Tämän johdosta olen myös epäonnistumisille paljon anteeksi antavampi niin itseni kuin muiden kohdalla. Elämä on liian hauras jokaista mokaa piikiteltäväksi.

  1. Puolisoni, joka on alkujaan lähtöisin pienen kunnan syrjäkylältä - on miettinyt jossain vaiheessa sitä, kuinka viihdyn luonteestani huolimatta maaseudun rauhassa. Se on minulle energiaa antavaa ja nautinkin joskus hiljaisuudesta oikein kunnolla. Tällä hetkellä tätä kirjoittaessa tuleva näppäinten pauke ja tietokoneen hurinakin ovat joskus liikaa. Myönnän siten minussa olevan kaksi ääripuoliskoa eli vahva tarve sosiaaliselle elämälle ja luonnon ihannointi, johon kuuluu vain luonnon omat äänet. Itse asiassa olen todella huolissani Euroopan syrjäkylien autioitumisesta. Aiheesta on hyvä laulukin nimeltä: "Euroopan syrjäkylät", johon suosittelen tutustumaan.

  1. En mittaa menestymistä tai viihtymistä elämässäni rahalla. Tykkään tehdä erilaisia vapaaehtoistyöjuttuja niin projektimaisesti kuin pitkän tähtäimen työnäkin tapahtuvana. Silti minua on viime aikoina työttömyydessäni tympässyt se, että olen joutunut viime vuosina kertomaan omasta elämästäni kuukausiraportin viranomaisille jonkunlaisen toimeentulon saamiseksi kohtuuttoman usein elämässäni. Minä uskon kansalaispalkan olevan ratkaisu. Olisi joskus kivaa viettää kalenterivuosi, jolloin ei olisi muuta kuin veroilmoituksen jättäminen ja sen allekirjoittaminen tulojen saamiseksi.

  1. Kirjoitin eilen pitkästä aikaa enemmän jälleen runoja. Avopuolisoni sanoi niitä synkiksi eikä ne kieltämättä kaikilta osin niin iloisia olleet. Erikoista asiassa on se, että itse kuitenkin pidin osittain niistä teksteistä. Kirjoittelimme kumpikin paluumatkalla Kajaanin runoviikoilta kotiin, jossa olimme kumpikin perjantai-iltana esiintymässä ns. Runoviikko off -tapahtumien muodossa. Mielestäni Kajaaniin runoviikot on tapahtumana erinomainen, jota suosittelen kaikille kesällä 2008 tai alkakaa järjestämään runotapahtumia kotikuntiinne. Runous elää! Näytetään maikkarin chateille!