"Meemi: Mistä bloginimesi on peräisin?

Blogistania on täynnä mitä mielenkiintoisempia bloginimiä.
Mistä ne ovat peräisin? Mikä on niiden tarina? Mikä on sinun tarinasi?  Oliko sinulla vaikea löytää/keksiä blogillesi nimi? Kerro blogisi nimen ja/tai nimimerkkisi tarina ja haasta kolme muuta tekemään samoin.

Vastaukset alla:

Sain blogiini haasteen Ajatuksia puikkojen takaa blogista. Sikäli mielenkiintoista, että luen kyseisestä blogista ensisijaisesti yhteiskunnallisia ajatuksia ja sillä ei ollut mitään tekemistä kuitenkaan hänen blogin nimellä. Kuitenkin blogissa on paljon muutakin hienoa, suosittelen katsomaan. Tartun silti haasteeseen, nolompaa olisi ollut, jos haaste olisi ollut käräjille. Tämän voi kuitenkin ottaa huomattavasti rennommin.

Kerronpa kuitenkin ensin tässä sen, kenelle omat kolme vaadittua haastetta kohdistan.  Ensimmäinen menee hyvälle ystävälleni, toinen lahjakkaalle tutulle nuorelle politiikan saralta ja kolmas menee täysin satunnaisesti valitulle ihmiselle, jota en edes tunne.  Muutkin saavat tietenkin tarttua tähän haasteeseen. Olisi kivaa myös kuulla, jos joku on tähän meemiin lähtenyt myös täysin vailla haasteita.

Nyt itse haasteeseen. Nimeni blogille tulee kahdesta sanasta, jotka ovat aika pitkiä kumpainenkin. Ensin kerron sanan 'puntaroi'. Piti miettiä joku sana, joka sopii ensimmäisen kanssa ja se oli tuo sen enempiä puntaroimatta – sopiiko se vai ei? Tuon kuitenkin valitsin. Seuraavaksi kerron nimimerkistä "Harri". Se on etunimi, joka minulle päädyttiin antamaan vanhempieni toimesta reilut kolmekymmentä vuotta sitten.

Ihan kivasti olen vuosien saatossa nimeni kanssa tullut toimeen. Koulukiusaamista esiintyi vähän, mutta jossain vaiheessa käänsin sen ärrävikoineen voitoksi. Aloin näet pelleilemään ärrän kanssa. Kiusaamista tapahtui myös opettajien toimesta. Tuomitsen kuitenkin koulukiusaamisen – oli sen taustalla oppilas samasta pihapiiristä koululla tai henkilökuntaan kuuluva ihmisyksikkö. Oho, tulipas sanottua jotain mielipiteen tynkääkin. 

Sitten se blogini nimen ensimmäinen sanahirviö eli korpihippifeministi. Eihän sellaista feminismin lajia ole vai onko? Jos minä sanon, niin on! Jos muut jotain sanovat, vastaus voi olla ei. Molempien mielipide on oikein kuitenkin. Omalla kohdallani joskus mietin, millä sanalla kuvailisin aatettani. Korpikommunisti-sanasta otin sanan korpi. Arvostan näet niitä agitaattoreja, jotka aikanaan on kansalle mennyt puhumaan sorrosta sorretuille. Sortoa on paljon vieläkin ja sellaistakin, josta täytyy päästä eroon - myös pääoman omistajan ja työväen välillä. Nykyisin elämme silti hieman eri aikoja. Hippi olen siitä johdosta, että arvostan rauhaa ja olen ylpeä siitä, että kävin siviilipalveluksen. Tosin Suomen laista en ole ylpeä, että olen vapautettu aseiden käytöstä vain rauhan aikana. Feministi sana on sitten tämä kauhea sana, jota moni mies yleensä pelkää – mutta miksi pelätä tasa-arvon puolustamista? Sehän koskee molempia sukupuolia, jos toinen voi hyvin – voi toinenkin. Ei ole toiselta toisen vointi pois. Tämä ei tarkoita sitä, että parisuhde koostuisi ainoastaan miehestä ja naisesta. Parisuhteeseen voi kuulua myös samaa sukupuolta olevia yhtä lailla. Oma puolisoni on nainen ja näyttää se toimivan ihmisten yhdessäolo näinkin. Onhan tällaista kuulemma jossain aiemminkin kokeiltu ja olen jopa nähnytkin.

Nimeä blogille ei ollut kuitenkaan vaikeaa keksiä loppujen lopuksi.