Miesten satanen oli jälleen kerran yhdysvaltalaisen juhlaa, kun Tyson Gay voitti sekä Bahaman Derrick Atkinsin että maailmanennätyksen haltijan Jamaikalta eli Asafa Powellin. Itse olisin toivonut jamaikalaisen voittoa, mutta aina ei saa mitä haluaa. Muut maailman nopeimmat olivat tänään Nigerian Olusoji A. Fasuba, Alankomaiden antillien Churandy Martina, Ison-Britannian Marlon Devonish, Slovenian Matic Osovnikar ja Trinidadin Marc Burns. Hienoa siten, että maailman neljästä eri maanosasta löytyy pikamatkalle finalisti ja kaikki vielä eri maastakin.

Muuten tänään on Osakassa nähty myös sivutettiin Suomen ennätystä, kun 19-vuotiaissa hiljattain Euroopanmestaruutta juhlinut Minna Nikkanen hyppäsi karsinnassa 435, joka ei kuitenkaan johtanut loppukilpailuun. Hänellä on varmasti vielä hyvä ura edessä. Naisten satasella toisissa alkuerissä Johanna Manninen oli liian energisellä tuulella jääden juoksematta, kun otti varaslähdön kaksi kertaa. Mannisen pitikin erässään hieman riskeerata, jos pelkkiä tilastoaikoja olisi tuijottanut suunnitellessa välieriin pääsyä. Omasta mielestäni taktiikka oli oikea, vaikka jäikin hieman jossiteltavaa, kun erä ei ollut odotetun kova kaikkien osalta.

Salla Rinne ei ihan yltänyt 7-ottelussa tavoitepistemäärään, selitys toimittaja Bror-Erik Walleniuksen tentissä löytyi astman puolelta. Sitä vastoin maailmanmestari löytyi Ruotsista, kun Caroline Klüft teki Euroopan ennätyksen. Naisten kuulan voittaja Valerie Vili Uudesta-Seelannista teki sitä vastoin kauden kärkituloksen, joten kyllä tuolla Osakassa tullaan varmasti vielä näkemään paljon kovia tuloksia. Palkintopallin valtaajat löytyy blogistani täältä.

Lisätietoa Bror-Erik Walleniuksesta Wikipediassa