Yleisradio tarjoaa ensinnäkin molelmmilla kanavilla yli tunnin mittasen ohjelman. Ykkösen tarjonta käynnistyy aamunvirkuille jo viittä vaille seitsemän. Luvassa on yli kaksituntinen lähetys ohjelmalla nimeltä Ykkösen aamu-tv. Se tuo päivän aikana oleviin kahvipöytiin keskustelun aiheita erilaisista asioista sekä uutisia määräajoin. Keskustelu on jokseenkin asiapitoista, mutta yleisradion riippumattomasta roolista huolimatta välillä varsin toivotun näkökulman näköistä. Kuitenkin toimittajat ovat yleensä asiaan perehtyneitä ja hyviä, joten ohjelma ei ole huonoimmasta päästä. Ykkösen Aamu-tv:n aiheita voit kuitenkin katsoa iltapäivällä vielä uusintana ohjelmassa Tänään otsikoissa, joka alkaa vasta vartin yli kaksi iltapäivällä.

Jos sitä vastoin haluat katsoa pitkäkestoista ohjelmaa kakkoselta, joudut heräämään jo hieman aikaisemmin. Puoli seitsemältä alkaa Piilosana -niminen ohjelma. Kyseessä on yhdenlainen mobiilipeli, jossa voit tekstiviestiä kalliimmalla hinnalla osallistua itse pelin kulkuun ja koittaa etsiä sanoja ruudukosta. Sanat voidaan hakea ruudulta eri lailla eli esimerkiksi vaakaan tai pystyyn olevina kokonaisuuksina. Ohjelma ei vakuuta allekirjoittanutta kuitenkaan heräämään ohjelman johdosta television ääreen.

MTV3:n aamunvirkut saavat herätä jo hyvissä ajoin eli ennen puoli seitsemää, kun 6:25 alkaa Huomenta Suomi -niminen ohjelma. Ohjelma on suoran lähetyksen kautta toimiva ohjelma kuten aiemmatkin. Kyseessä on tarkoitus herätellä jälleen keskustelua ihmisten arkeen. Suomalainen osaa tarvittaessa puhua muustakin kuin säästä, joten tässä yksi vaihtoehto. Ohjelma kuitenkin tuo toimittajiensa kautta varsin näkyvästi esille mielipiteitä ylhäältä johdettuna, joten nukun suosiolla tämänkin ohjelman takia pitempään.

Nelosen aamunvirkut herkut toivovat tv:n ääreen jo ennen kuutta. Taitopelit niminen ohjelma punnitsee kakkosen tavoin ihmisten sanallista hoksaamiskykyä eri sanapelein. Kotiviihteeksi ja kilpailuksi ohjelma pitää kyllä mielestäni paikkaansa, mutta onko järkeä itse osallistua peliin maksamalla itseään kipeäksi mahdollisen voiton perässä? Ei ole ainakaan allekirjoittaneen mielestä. Muistaakseni tässä ohjelmassa on vielä sekin, että itse voiton saanti edellyttää erilliseen finaaliohjelmaan pääsyä. Kyseinen ohjelma on digikanavilla ja muistaakseni tällaisen ihmisen elämänrytmille juuri vaikeaan aikaan. Ota tai jätä, minä jätän ja nukun.

Subtv on kanava, joka on saman omistajan kuin MTV3 ja tarjoaa kuudeksi heränneille ohjelman nimeltä Sub chat. Ohjelmaan voi ihmiset lähettää tietyin rajoituksin erilaisia tekstiviestejä normaalitekstiviestiä kalliimmalla hinnalla. Ohjelmassa ei ole vieraita, eikä myöskään ihmistä, joka lukisi ääneen viestejä. Muun muassa näistä syistä ihmisen ei tarvitse ottaa aamuun välttämättä Subtv:n televisiotarjontaa.

Ruotsin ykkösellä on Gomorron Sverige alkaa aamu seitsemältä, kestäen hieman yli kymmeneen. Kokemusta ei ole, joten saattaisi olla jopa tutustumisen arvoinen asia myös länsinaapurimme aamu-tv -tarjontaan joskus, kun herääminen sopii yhteen ohjelman kanssa. MTV Finland eli Music TV tarjoaa aamulla valveilla olijoille kuudelta alkavan Sunrise -ohjelman, joka kestää kolme tuntia. Tästäkään pitkästä ohjelmasta ei ole kokemusta, joten en voi sanoa mielipiteitä. Urheilukanava tarjoaa aamulla pitkää ohjelmaa kaipaaville 9:45-11:40 lentopallon maailmanliigan finaalin Venäjä-Brasilia. Tulosta tietämättömille en kerro tulosta, mutta voin kertoa, että kyseessä on varmasti laadukas lentopallo-ottelu lajin ystäville. Tosin Peli on pelattu tosin aika päiviä sitten. Eurosport antaa ihmisten nukkua pisimpään ja kymmeneltä alkaa suora lähetys Kiinassa käytävästä Snooker-tunauksesta. Lähetys kestää kaksi ja puoli tuntia.