Viime aikoina olen paljon tuonut tänne blogiini pesäpalloa, joka varmasti aika monia ärsyttää. Laji on kuitenkin niin verissä fanina, että asiaa en voi olla käsittelemättä. Sarjataulukko ennen tätä päivää näytti tältä:

Sotkamo 14
Hyvinkää 12
Nurmo 11
Pattijoki 8
Koskenkorva 7
Kuopio 6
Vimpeli 3
Joensuu 0

Tänään otteluissa miehistä mittaa ottivat Sotkamon Jymy Pohjanmaalla Nurmon Jymyn vieraana, legendaarisella Pihkalan stadionilla Hyvinkään Tahkon vastassa oli Koskenkorvan Urheilijat. Puijon Pesiksen vieraana oli maalaisjoukkue Vimpelin Veto ja sokerina pohjalla Joensuun Mailalla Mehtimäellä vastassa oli raahelaiset eli Pattijoen Urheilijat. Ottelut näyttivät kuitenkin, että kysessä on ylempi loppusarja. Jokaisen pelin voitti sarjassa ennen tätä päivää heikommin sijoittunut. Tasaisuutta kärjessä kuvaa se, että yksikään näistä heikommista joukkueista kuitenkaan noussut sarjataulukossa vastustajansa edelle. Tämän päivän kierros päättyi näet seuraavasti:

Nurmo – Sotkamo 2-1 (1-3, 1-0, 0-0, 6-5)
Hyvinkää – Koskenkorva 0-1 (6-6, 1-2)
Joensuu – Pattijoki 1-0 (3-2, 1-1)
Kuopio – Vimpeli 0-2 (2-3, 1-2)

Sarjataulukko näyttää nyt tältä, kun neljä parasta etenee sunnuntain jälkeen välieriin:

Sotkamo 15
Nurmo 13
Hyvinkää 12
Koskenkorva 9
Pattijoki 8
Kuopio 6
Vimpeli 6
Joensuu 2

Torstaina ottelut jatkuvat ja pelattavat ottelut ovat: Sotkamo – Koskenkorva, Hyvinkää – Kuopio, Vimpeli – Pattijoki ja Joensuu-Nurmo eli jokainen jakso saattaa ratkaista välieriin pääsyn tai mahdollisen kotiedun siellä. 2-0 voittohan antaa voittajalle kolme pistettä, häviäjän jäädessä pisteittä. 1-0 voitto voittajalle kaksi pistettä ja häviäjälle ei yhtään. 2-1 voitto sitä vastoin jakaa pisteet siten, että voittaja saa kaksi ja häviäjä yhden.