Jalkapallon kakkosessa viikonlopuna nöyryytetyt kohtaavat Castrenin kentällä huomenna klo 18:30. Paikalle siis tulee tällä kertaa kotijoukkueena ennakkosuosikki OPS ja vastaan asettuu naapuriseura eli OLS. OLS hävisi Kuopiossa 4-0 ja OPS kotonaan kemiläiselle kaimaseuralle 0-4. Alkukesästä eli 7.6. kävin katsomassa joukkueiden välisen paikallisottelun eikä siinä mielestäni ollut Argentiinan ja Uruguayn välillä olevan ottelun kaltaista tunnelmaa. OPS voitti silloin ottelun 2-1. Yleisön kannustaminen joukkueillekin oli myös aika latteaa, joten penkkiurheilijalle ottelu ei tarjonunt silloin suuria elämyksiä.

Siitä on ajat muuttuneet kaiketi siten ainakin, että ottelua käydään hellesäässä eli kahdenkymmenenviiden asteen lämmössä. Viekö kyseinen lämpötila sitten mehut pelaajilta, sen näkee huomenna? Silti kakkosessakin tarvitaan sellaista kuntoa ihmiseltä, että ei sinne kuka tahansa pääse palloilemaan? Tuomareiltakin ottelussa vaaditaan hereillä oloa. Pisteitä kumpikin joukkue tarvitsee, mikäli haikailee sarjaporrasta ylemmäksi ensi kaudelle. Jos taas kakkonen sarjatasona riittää molemmille ensi kaudeksi, taululla voidaan päätösvihellyksen jälkeen nähdä tasapeli. Varsinkin näin, mikäli pelaavat tyypillisesti oululaiselle jalkapallolle ominaista puolustusvoittoista taktiikkaa.  Joka tapauksessa hikikarpalot pitkin kroppaa tulevat virtaamaan. Joukkueiden tasoero sarjataulukon mukaan ei kuitenkaan ole suuri, kokoonpanolistoista päätellen taas OPS olisi selkeä suosikki.

Miten katsojiin sitä vastoin vaikuttaa hellekeli? Tuleeko Buenos Airesissa pelattavan ottelun  kaltainen yhteenotto? Hieman kyynisenä oululaisena palloilun ystävänä totean, että ei varmaankaan. Ottelua ei löydy edes veikkauksen tulosveto-kohteista. Tämä on sentään lähes 130 000 asukkaan kaupunki ja Veikkaus valitsee kornisti tulosvetokohteeksi tälle viikolle Oulusta Kärppien ja Tapparan välisen harjoitusottelun jääkiekosta. Eipä voi kuin ihmetellä valintoja, mutta bisnes näyttää vievän voiton tässäkin, valitettavasti. Oma otteluun meneminen huomenna sitä vastoin on vielä kysymysmerkin takana.