Noin tunti sitten katselin Simpsoneiden jaksoa, jossa paljastui Homer Simpsonin horoskooppimerkiksi härkä. En ole tätä tietoa aiemmin tiennyt, mutta ajattelin kirjoitella nyt muun muassa omista yhtäläisistä piirteistä Homeria kohtaan. Itsekin viihdyn toisinaan sohvalla vaan kaukosäädin kädessäni eikä se ole vaan rentoutumista, joskus se on myös laiskuutta.

Muita yhtäläisiä piirteitä hänessä lienee tietynlainen kömpelyys, joka saattaa minuakin aika ajoin hankaliin tilanteisiin, joissa itse en ole pääkärsijä vaan joku muu. Lisäksi arvostan hyvää ruokaa kuten Homerkin. Ydinvoimalaan en sitä vastoin haluaisi töihin, enkä muutenkaan asua paikkakunnalla, joka on lähellä ydinvoimalaa. Tännekin päin niitä kuitenkin jotkut kuntapäättäjät haikailevat. Nyt jos koskaan taas olisi siis aika valvoa ja olla hereillä, kun suomalaiset päättäjät tekevät eri puolilla maata tämän asian osalta päätöksiä. En usko, että kaikkialla päätöksiä jätetään yli tulevan vuoden syksyn kunnallisvaalien.

Ydinvoimala ei ole ainoastaan turvallisuuriski ja ongelma jätteineen jälkipolville. Ydinvoimalan energiantuotantoon tarvitaan myös uraania ja tämä säteilevä metalli on myös joidenkin kuntapäättäjien toiveissa kaivoksineen omaan kotikuntaan. En ymmärrä sitä, kuinka päättäjillä olisi halua tuhota esimerkiksi kaunis luonto ja antaa monikansallisille kaivosyhtiöille valtaa kohdella maamme luontoa
mielivaltaisesti. Muualla maailmalla on paljon maita, jotka miettivät keinoja ydinvoiman vähentämiseksi.

Oulusta lähtöisin oleva europarlamentaarikko ja saman ala-asteen kanssani käynyt Piia-Noora Kauppikin kuuluu näihin uraani/ydinvoimalahihhuleihin. Ikävää, kun kyseinen  uraäiti ei ajattele edes jälkeläistensä tulevaisuutta. Neljä viimeistä vuotta samalla ala-asteella on ainakin opettanut näkemään meitä maailmaa eri silmin. Katsoin kesällä Yleltä Vaunu nimistä tv-ohjelmaa, jossa hän totesi että ydinvoimaloita voisi Suomeen rakentaa jopa niin paljon, että niitä olisi kahdeksan. Ei kiitos. Toivoisin myös, että porvarihallitus ottaisi tämänkin huomioon. Mitä Vihreät muuten tekee kyseisssä hallituksessa? Tämä ei ole ainoa asia, mikä kummeksuttaa ja kyseinen puolue sentään on vallan ytimessä tällä hetkellä.

Linkki,
Kalevan juttu: Ydinvoimala pelottaa kuntalaisia (29.8.2007)