Huomenna miesten superpesiksen ylemmässä jatkosarjassa alkaa kolmas ottelukierros kaikilla joukkueilla paitsi Nurmon Jymyllä ja Pattijoen Urheilijoilla, näillä kahdella joukkueella ottelu on vasta toinen. Huomenna on jatkosarjassa luvassa varsin mielenkiintoisia ottelupareja. Pohjanamaalla käydään jatkosarjan kannalta merkittävä ottelu Nurmossa Hyllykallion kentällä, kun vastaan asettuu lähiseura Ilmajoelta eli Koskenkorvan Urheilijat. Ottelussa on lvuassa kahden huippukuntoisen lyöjäjokerin kaksintaistelu, kun ottelussa mittaa toisistaan ottavat Nurmon Antti Piuhola ja Koskenkorvan Jere Dahlström. Tämä taistelupari ei varmasti jätä yhtään katsojaa lakeuksilla kylmäksi.

Kuopiossa Puijon pesäpallostadionille kirmaa kaksi nopean ykköskärjen omaavaaa joukkuetta. Vastaassa Puijon Pesiksellä on Pattijoen Urheilijat, jonka moni on veikannut jopa mestariksi kauden päätyttyä. Kumpikin joukkue aiheuttavat kovan rutiinitason myötä hikisen iltapuhteen llautasen äärellä hääriville lukkareille. Puijon kärkinelikko lukeutuu sellaiset miehet kuin Sami Haapakoski, Saku Kapanen, Teemu Haataja ja Olli Lehtola. Vieraiden kärkinelikkö ei ole huonompi, kun raahelaisten nelikko koostuu astetta kokeineimmista miehistä, joiden nimet ovat tuttuja kaikille pesäpalloihmisille. He ovat Tuomas Tervonen, Marko Rasinkangas, Pertti Mäkelä ja Jarkko Kokko. Suoritusvarmuus niin ulkona kuin sisällä tulee ratkaisemaan tämän ottelun.

Hyvinkään Pihkalan stadionilla on tilaa lyödä ja kentällä varmasti väriä, kun kentällä pelaa kaksi värikästä pesäpalloa pelaavaa joukkuetta. Hyvinkään Tahkon vieraana on Joensuun Maila. Vierasjoukkue on varmasti sisuuntunut tiistain nollapelisään ja haluaa näyttää kaikille, että joukkue ei turhaan ole ylempään jatkosarjaan päässyt. Kotijoukkueen kärkikaksikko Valtteri Ketonen ja Mikko Röppänen ovat vaarallisia ja arvaamattomia, mutta sarjan kenties nopein joukkue saa kuitenkin vastaansa hyvää ulkopeliä pelaavan joukkueen. JoMan kärkikaksikko on myös nopea Petri Kemppaisen ja Pasi Kokkosen voimin, jälkimmäisellä on kokemusta Tahkossa pelaamisesta ja se ei ole varmaankaan haitta. Jokeriosastolla molemmilla on kovat lyöjäjokerit. Tahkon Simo Eerikäinen teki näyttävän paluun kesken kauden superpesikseen ja JoMan lyöjäjokerina on alati vaarallinen Mika Laukkanen.

Viimeinen peli pelataan Sotkamon Hiukan stadionilla, jonne itsekin menen peliä katsomaan. Sotkamon Jymyn vieraana on Vimpelin Veto. Vimpeli onnistui runkosarjan päätöskierroksilla kaatamaan Sotkamon, joten peli ei ole läheskään niin selvä kuin ennakkoon luulisi. Sotkamolla on varmasti revenssissa halu näyttää pohjalaisvieraille, että matka pimeässä yössä voi olla pitkä lakeuksille. Tärkeimmät nimet ovatkin mielestäni joukkueiden vaihtajat eli Sotkamon Lauri Suutarinen ja Vimpelin Jaakko Antila. Kumpikin pelaaja on joukkueelle paljon tärkeämpiä kuin lehtien sivut kertovat. Kummastakaan miehestä ei paljoa kirjoiteta, mutta kumpikin ovat kovia ja vielä monipuolisia hyvän ulkopelipelaamisen lisäksi. Toinen mielenkiintoinen kaksikko löytyy kotiuttajapuolelta, kotijoukkueen Roope Korhonen on löytämässä juuri oikeaan aikaan playoff-kunnon ja Vimpelin Timo Rantatorikka pelaa ehkä jopa elämänsä kautta. Kolmas jännä elementti löytyy pelinjohtajista, paljon voittanut ja Kainuuseen mainetta pelaajana kuin pelinjohtajana tuonut Janne Vuorinen saa vastaansa entisen Sotkamon Jymyn pelaajan Matti Iivarisen. Jälkimmäisellä on varmasti kova halu näyttää, mitä hän aikanaan Kainuun reissulla oppi.

Tuleeko illalla vain kotivoittoja? Sitä ei tiedä. Menkää ihmeessä katsomaan eri paikkakunnille värikästä pesäpalloa, jos voitte.