Toukokuussa alkaneet naisten ja miesten superpesikset päättyvät huomenna. Ennakkokaavailut ovat naisten puolella olleet paikkaansa pitäviä. Sarjan kärjessä porskuttaa viime kauden tapaan Jyväskylän Kirittäret ja Lappeenrannan Pesä-Ysit loppusarjaan lähdettäessä. Kolmas sijakin on ennen huomista varmaa Seinäjoen Peto-Jusseille. Neljännestä sijasta vääntöä käyvät tiistain televisiopelin Lapuan Virkiä ja Porin Pesäkarhut. Kuudes sija menee Ylihärmän Pesis-Junkkareille elleivät häviä viimeistä ottelua Tyrnävän Tempaukselle jaksoin 2-0, joka menisi siinä tapauksessa ohi. Viimeinen pudotuspelipaikka menee Rauman Feralle.

Ensi kauteen näillä näkymin pääsee valmistautumaan jo Viinijärven Urheilijat. Karsintoihin sitä vastoin näyttää päätyvän viime vuosien menestysseura Siilinjärven Pesis sekä sarjanousija Haminan Pallolijat. Haminan tulisi kuiville halutessaan voittaa runkosarjan viimeisessä kotiottelussa Peto-Jussit 2-0 eikä Viinijärven Urheilijat saa saada pistettäkään Rauman Feraa vastaa nvieraissa. Häntäpää on ollut tasainen, joten karsintasarja voi olla aika selkeä tällä kaudella superpesisjoukkueille. Ykköspesiksen toistaiseksi on selvittänyt ilman tappioita Turku-Pesis, joka kauden alussa ilmoitti nousun tavoitteeksi.

Lyöjätilaston kärki ennen päätöskierrosta on seuraava, näistä pelaajista joku voittaa lyöjätilaston runkosarjassa:

  1. Susanna Ylä-Kero, Lapua 2+49

  2. Tiina Tolonen, Lappeenranta 6+42

  3. Pia Haglund, Ylihärmä 1+45

Etenijäpuolella lista on viime vuodelta jo tutumpi. Takana on myös muita lähellä, joten etenijätilaston voittaja ei ole vielä varma.

  1. Carita Toiviainen, Pori 42

  2. Jenni Tolonen, Jyväskylä 40

  3. Paula Rautiainen, Jyväskylä 39

Kärkilyöntitilaston voittanee Paula Rautiainen tai Lappeenrannan Henna Kytösalmi.

Miesten superpesis on ollut äärimmäisen tiukka myös. Runkosarjan voiton ottaa joko Nurmon Jymy tai Pattijoen Urheilijat. Joukkueet pelaa keskenäisen ottelun huomenna Pattijoen Rännärillä. PattU on pisteen jäljessä. Kolmannen sijan kohdalla on samanlainen taistelu. Sotkamon Jymy on pisteen edellä Hyvinkään Tahkoa. Hyvinkäällä on vaikeampi vastustaja, kun kotona tulee vastaan Puijon Pesis ja Sotkamon Jymylle sarjajumboksi jäävä Lippo. Viides sija on joko Puijon tai Koskenkorvan Urheilijoiden. Todennäköisesti jälkimmäisen, koska Kossu kohtaa Seinäjoen Maila-Jussit.

Niin sanotut säälipleijat ennen miesten loppusarjan alkua pelaavat Vimpelin Veto, Joensuun Maila, Kouvolan Pallonlyöjät ja Kiteen Pallo-90. Tällä hetkellä Vimpeli ja Joensuu on tasapisteissä. Kouvola on kaksi pistettä jäljessä ja Kitee kymmenes kaksi pistettä Kouvolasta. Vimpeli kohtaa myös Kiteen viimeisessä ottelussa. Tarkat pistemäärät ovat siis: Vimpeli 30, Joensuu 30, Kouvola 28 ja Kitee 26. Karsintasarjaan jäävät sarjanousijat Jyväskylän Kiri ja Seinäjoen Maila-Jussit, heidän järjestys on vielä epävarma. Runkosarjan viimeiseksi jää aiemmin jo mainitsemani Oulun Lippo.

Lyöjätilaston miesten puolella voittanee Koskenkorvan Jere Dahlström ellei Puijon Pesiksen Olli Lehtola innostu hurjiin juoksujuhliin huomenna ja Seinäjoen ulkokenttä pystyy pitämään Dahlströmin kurissa. Lyöjätilasto näyttää nyt kärjessä tältä:

1. Jere Dahlström, Koskenkorva 3+66=69
2. Olli Lehotla, Kuopio 6+55=61
3. Jarmo Viittanen, Kuopio  0+57=57

Etenijäpuolen tilaston voittaa Sami Haapakoski. Toisesta sijasta jatkuu kamppailu kovana vielä. Tämän hetken kärki menee ennen viimeistä peliä näin:

1. Sami Haapakoski, Puijo 64
2. Lauri Suutarinen, Sotkamo 50
3. Henri Puputti, Nurmo 48

Kärkilyöntitilasto menee Sotkamon Jymyn upealle lukkarille Jani Komulaiselle, jonka runkosarjan kärkilyönnit ovat ainoana pelaajana tälle kaudelle yli 200.