Kuukausi on jälleen vaihtunut ja sehän tietää sitä taas, että blogini täytyisi jotenkin uusiutua. Onko se uusiutumista, jos se kaikille teille on tullut jo tutuksi jollain tapaa. Voihan tietenkin olla niin, että kuukauden aikana olen saanut uusia lukijoita ja heille tämä on tietysti täysin uutta. Tämän kuukauden teemana voisi olla se, että kerron jotain seuraavan päivän tv-ohjelmista tai jostain muusta seuraavaan päivään liittyvästä tapahtumasta. Heittäytyisin siten ikään kuin ennustajan maailmaan.

Huomenna on torstai siis ja toinen päivä elokuuta. Suomesta menee joukko tiedotusvälineiden edustajia huomisesta alkaen viikonloppua viettämään Keski-Suomen seudulle. Siellä on näet kymmenettä kertaa Neste Oil Rally, joka tunnettiin vuoteen 1996 asti nimellä Jyväskylän suurajot. Itsekin olen asunut Jyväskylässä, joten jotain muistoja minullakin on kyseistä tapahtumaa koskien. Elokuussa 1998 eli yhdeksän vuotta sitten meinasin jäädä Jyväskylässä auton alle, joka ajoi hurjaa vauhtia pitkin Vapaudenkatua. Käänsin katsetta taakseni tien ylitettyä ja huomasin auton kyljessä nimen C. Sainz sekä Espanjan lipun eli auto oli takavuosien menestysrallikuskin Carlos Sainzin.

Enemmän kuin ralliautoilu, penkkiurheilijana minua lämmittää enemmän Sotkamon Jymyn pelaajien Jimi Heikkisen ja Mikko Korhosen pitämä polttolinja niminen radio-ohjelma, joka on netistä kuunneltavissa suorana ja myöhemmin imuroitavissa netistä samasta osoitteesta. Polttolinja on poikkeuksellisesti nyt torstaina siis ja yleensä maanantaisin. Tarkempi linkki löytyykin kyseisen pesäpalloiluseuran edustusjoukkueen sivuilta. Esitin viime vuonna heidän ohjelmassa suorassa lähetyksessä runonkin. Kuvat pelimiehistä on otettu alkukesänä faniplakaattini kanssa Raksilan pesäpallostadionilta Oulussa pelatun ottelun jälkeen.

787411.jpg
Jimi Heikkinen

787412.jpg
Mikko Korhonen

Tällä hetkellä on Sotkamon Jymyllä juuri peli Jyväskylässä. Jyväskylän Kiri johtaa 5-3 kolmen pelatun vuoroparin jälkeen. Toivottavasti Kainuun pojat heräävät ottelussa kuitenkin taistelemaan voitosta.

Lisätietoa Jimi Heikkisestä ja Mikko Korhosesta.

Nimipäivää huomenna viettää: Kimmo ja tänään onnittelut menevät Mairelle.