Oulussa avattiin tänään uudet joukkoliikennekadut Autottoman päivän kunniaksi. Itse asiassa olikin erikoista, kun menimme tänään avopuolisoni kanssa bussimatkalle ja hämmennyin, kun linja-autonkuljettaja hinnotteli minun matkani lapsien hinnan mukaan. Kaupungissa on etenkin kertamaksut normaalisti aivan järjettömiä, vaikka ottaa tunnin sisällä tapahtuvan siirto-oikeuden huomioon. Se "lastenlippuhinta" johtui myös kyseisetä tempauksesta. Olen itse ollut mukana järjestämässä kyseistä tapahtumaa eri vuosina.

Tämän päivän jälkeen joukkoliikenne ei kulje pohjoiseen päin enää Keskustassa Isokatua  pitkin vaan Torikatua. Lisäksi Saaristonkatua pitkin autot menevät niin länteen kuin itäänkin, entisen idän sijaan. Uskon, että tämä on hyvä uudistus. En tiedä kuitenkaan, miten tällä ratkaisulla kuitenkaan autetaan yksityisautoilun runsauatta Oulussa. Se on myös sellainen asia, jolle täytyisi kyetä jotain tekemään.

Lisäksi Ouluun tulee kokeiluun ns. Citybus, jonka tarkoituksena on palvella noin kilometrin päähän kulkevia kaupungilta. Idea on kaiketi ihan hyvä etenkin sellaisille ihmisille, joilla liikkuminen on syystä tai toisesta rajoitettua. Yksi asia itseäni ja erästä ystävääni on kuitenkin mietityttänyt.

Kaupunki on menneen kesän aikana rakentanut yhden pysäkin hienoksi ja paikallinen  bussiyhtiö, joka saa julkista tukea meiltä veronmaksajilta kiitti rahasta ja  lakkauttti bussivuoron kyseisen pysäkin alueelta syysaikataulujen alkamisen kunniaksi. Hämmästyttävää asiassa on, että tällaista törkeytttä kaupunginvaltuustomme suvaitsee. Kyseinen bussivuoro meni vielä varsin lähelle nykyisen
viestintäministerimme Suvi Lindénin (Kok.) kotia. Miksi sitä bussipysäkkikatosta ei sitten saman tien laitettu kyseisen ministerin kotiin? Julkinen yritystuki meni tällä kertaa siis ihan hukkaan. Viestintä on kaiketi myös se, että Suvin blogi on viimeksi päivitetty 8.6.2007. Eikö sen voisi avustaja esimerkiksi täyttää, jos Rouva Ministeri ei itse ehdi adoptioprosessikiireiltään?