... ja Pitkämäen Tero Nurmosta. Näitä neljää yhdistää keihään maailmanmestaruus miesten puolella. Naisten puolella samalle listalle pääsee ensimmäisten yleisurheilun maailmanmestaruuskisojen mestari Tiina Lillak. Tällä kertaa Pitkämäki heitti kaksi heittoa paremmin kuin kanssakilpailijat. Voiton jo ratkettua hän heitti vielä itsensä muille kymmenluvuille kuin vastustajat eli voittotulos oli 90,33.

Tänään miesten 800m:n metrin juokusssa aika ei ollut maailman huikeimmasta päästä, mutta huikea kisa muodostui silti, kun kaikki loppukilpailuun päässeet juoksivat puolen sekunnin  sisälle ja jokainen mitalisti oli eri maanosasta eli Afrikasta, Pohjois-Amerikasta ja  Euroopasta. Muut keihäsmitalistit sekä muiden Osakan mitalistien nimet löytyyvät täältä.

Näissä kisoissa ei tehty tällä kertaa maailmanennätyksiä, mutta etenkin kenttälajeissa taso oli huikea useassa  lajissa. Lisäksi muutamissa lajeissa ennakkosuosikkeja putosi myös mitaleilta, näitä ovat etenkin ruotsalaiset korkeushyppääjät Kajsa Bergqvist ja Stefan Holm, liettualainen kiekonheittäjä Virgilius Alekna, miesten moukarissa Vadim Deviatovski Valko-Venäjältä sekä Puolan seiväshyppääjä Monica Pyrek. USA voitti mitalitilaston ja etenkin juoksuissa maa venyi monta kertaa parempiin suorituksiin kuin itse ennakoin, vaikka mitalitilaston voitto ei yllätä. Etenkin jamaikalaiset saivat tällä kertaa nöyrtyä usealla matkalla jäädessään yhdysvaltalaisten taakse. Toivon kuitenkin, että reggaekansa vielä jossain vaiheessa kääntää asetelman toisin päin.