Minulla unohtui edellisestä kirjoituksesta kokonaan mainita, että yön aikana on puolen tunnin päästä alkamassa Osakassa 50km:n kävely miehillä. Kyseessä on siis kuumassa ilmassa lähes nelituntinen urakka ja siinä täytyy vielä huomioida sekin, että kävely ei ole teknisesti helpoimpia lajeja kilpaurheilutasolla. Tietenkin aika on huomattavasti inhimillisempi paikallista aikaa, muutenhan se olisi osalla porukkaa jo yöjuoksua ja valvonta jouduttaisiin katsomaan erittäin tarkoin, saati erilaiset nesteytyspisteet ja kielletyt aineet seuloa dopingtestissä pois.

Olen joskus miettinyt asiaa itsekseni, että eikö tällaisissa pitkäkestoissa lajeissa olisi myös hyvä olla alkuerät, toiset alkuerät ja välierät ennen finaalia. Lisäksi täytyisi selvittää tarkoin, kuinka monta urheilijaa pääsisi  jatkoon suoraan ja kuinka  moni aikojen perusteella? Matkan pituudesta johtuenhan myötätuulituloksilla ei ole sinällään merkitystä, voisi siinä toki erilaisia sääoloeroja erien välille myös tulla.

Alkaako olemaan kisaväsymystä vai ei, mutta omalta osaltani kävely jää väliin, koska katsoin viime yönä miesten keihäskarsinnan ja aloin nukkumaan vasta 5:58, tosin jouduin  heräämään aikomaani aikaisemmin, kun puhelin soi. Hienosti kuitenkin vielä päätöspäivänä  näkyy ainakin suomalaiset keihäsmiehet. Yön aikana lisäksi suomalaiset naiset yrittävät päästä alkueristä jatkoon myös pikaviestissä. Hyvää yötä.

Tässä kuitenkin vielä 50km:n kävelyn maailmankärki ennen Osakan matkaa.

3:36:04 Alex Schwazer Italia
3:40:53 Denis Nizhegorodov Venäjä
3:40:57 Vladimir Kanaykin Venäjä
3:41:31 Trond Nymark Norja
3:41:51 Oleg Kistkin Venäjä
3:41:52 Aleksey Voyevodin Venäjä
...3:57:59 Antti Kempas Suomi
... Jarkko Kinnunen Suomi, tilastoaikaa ei löytynyt