Blogiin on tapana kirjoittaa yleensä sellaista, missä on joku järkevyys. Tänään ei eletä kuitenkaan mätäkuuta, mutta silti on olemassa vaara, että tästä tekstistä tulee sen tapainen.

Ylen teksti-tv uutisoi pääsivullaan, että eräällä uutissivulla käsiteltäisiin ulkoministerimme Ilkka Kanervan näkemyksiä otsikolla

1133215.jpg

"Kanerva ei usko Nato-raporttia"

Varsinaisella uutissivulla oli otsikko jo vaihtunut, eikä sisältökään mielestäni vastannut ollenkaan niitä lähtökohtia, mitä pääsivu oli antanut odottaa. Lisäksi uutinen sisälsi vielä puffin huomenna esitettävään tv-ohjelmaan.

1133216.jpg

Mielestäni Yle on lähtenyt sellaiseen suuntaan, että tällaista en toivoisi asiassa olevan. Mikä tässä yhdistyy sopivasti omiin opintoihini on se, että minulla päättyi tällä viikolla juuri media-analyysin opinnot. Aiheesta on oikeastaan enää jäljellä kirjatentti. Yle ei ole kaupallinen kanava, Yle tuottaa verorahoilla ja lupamaksuilla uutisia. Ylellä on yleensä enemmän yhteiskunnallista painoarvoa kuin kaupallisilla tiedotusvälineillä. Itse olen jopa yleensä tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen Ylen toimintaan - nyt en!

Kuvien lähde: Yleisradion teksti-tv:n nettisivut