Tänään on luvassa TV2:lla klo 22:05 Täällä Pohjantähden alla -elokuva. Elokuva on hyvä kuvaus Suomen historian yhdestä suurimmasta kipuajasta eli kansalaissodan ajalta. Aika on jättänyt kansaamme traumoja ja vastakkainasettelun, joka ei ole poistunut. Sanoi porvari, mitä tahansa.

Porvarin on helppoa väittää niin, koska nykyhallitus hemmottelee sitä. Vuoden uutisaiheista yksi eli Tehyn työtaistelu toi tämän vahvasti esille. Hallitus otti varsin välinpitämättömästi myös puheet lupaamastaan tasa-arvoerästä, naisvaltaiset alat eivät juurikaan siis työsopimuksia tehdessä olleet votitajia.

Teollisuuden puolella tapahtuvat irtisanomisuutisetkin hallitus otti vastaan varsin tyynesti. Antaa mennä vaan, kun siihen ei olisi muka vaihtoehtoja.

Puhumattakaan hyvinvointivaltion puolustamisesta, siitä hallitus ei ole sanallakaan juuri kertonut lääkkeitä, miten siitä selviää. Miksi porvarihallitus tai porvarit eivät puolusta työttömiä? Ahneuttaan varmaan, pelkäävät kaiketi aloilleen kilpailijoita.

Optioista ministeri Pekkarinen sanoi myös selkeän kantansa: Ei me voida niille mitään.
Lisäksi hallitus on valmiina avaamaan teollisuutta varten koskiensuojelulain. Vihreät (Lue: Kokoomuksen puisto-osasto) ei ole asiasta huolissaan. Fennovoima saa myös tehdä ydinvoiman lobbaustyötä uraanikaivoksineen pitkin maata, eikä hallitus puutu siihen. Yleinen perustelu on: Teollisuus tarvitsee lisäsähköä. Mikä on sellainen teollisuus, joka irtisanoo väkeä? Se on monikansallinen kapitalismi.

Eettisempi globaalisaatio olisi kyllä ok. Kuka kehtaa väittää siis, että pääoman omistajan ja työläisen välillä ei ole vastakkainasettelua?

Kerroinkin avopuolisolleni, että tämän illan elokuvan voisi näyttää veteraanipäivänä. Tuntemattoman sotilaan siirtää näytettäväksi kaatuneiden muistopäivänä ja itsenäisyyspäivälle voisi siirtää Punaisen viivan näyttämisen.

Olen vasemmistolainen ja punavihreä, enkä häpeä punastua ja vihreyttänikään en häpeä. Joillekin muuten kyseiseiset värit ovat joulun värit, mitä sitten symboloivatkaan?