On aika nimetä MM-kisojen topit ja flopit kahden pelatun alkusarjaottelun jälkeen.

Topit

1. Norjan peli Suomea vastaanpeluutus
- Suomea vastaan Norja pelasi taktisesti upean ottelun, myötätunto oli jo lopussa turskakansan joukkueella.
2. Kanadan tähdet
- Kotiyleisön paine ei vielä ainakaan näy niskassa, 1 päästetty maali
3. Yksilöt
- Suomen Mikko Koivu ja Kanadan Dan Heatley näyttävät olevan vahvoja juuri arvokisoissa, hienoa että NHL-miehistä löytyy osaamista.
4. Ruotsi
- Ruotsi ei kompuroinut alkulohkon heikointa vastaan, toisin kuin Suomi.
5. Suomen yrittäminen
-
Suomelta on kahdessa pelissä maalia kohti jättänyt vasta kenttäpelaajista laukomatta Ville Koistinen, Mikko Luoma ja Riku Hahl. Vertailuksi Mikko Koivulla ja Olli Jokisella on kummallakin 10 laukausta.

Flopit

1. Suomen peli Norjaa vastaan
- Ihmetyttää, että tuon tason joukkueesta ei löydy luovuutta vaan joukkue puskee päätä seinään toisen ja kolmannen erän.
2. MM-kisojen arvostuksen puute
- Välillä tuntuu siltä, että MM-kisoja ei Suomessakaan aina osata arvostaa, kun jokaisessa lähetyksessä täytyy studiossa kilpalaulantaa harrastaa siitä, että MM-kisoissa on turhia otteluita. Jääkiekkoperheeseen kuuluu kuitenkin viitisenkymmentä maata. Minusta on hienoa, että MM-kisoissa on tällainen A-, B-, jne. edelleen MM-kisakäytäntö eikä ole jalkapallotyyppinen esikarsinta, jonka jälkeen kisoihin pääsisi vaikka 12 maata.
3. Venäjän maalivahdit
- Miksi Venäjän joukkueeseen ei ollut kelvannut kuin yksi kisojen mitat täyttävä maalivahti kisojen alussa? Kuitenkin tuntematon Birjukov pelasi hyvin Tsekkiä vastaan.
4. Latvian vaisuus
- Latvia ei ole tehnyt yhtään maalia, mutta joukkueella on parhaat fanit - kiitosta ei tule pelaajilta.
5. Huippupelaajien vakuutukset
- Onko mitään järkeä, että esim. Venäjän jääkiekkoliitto joutuu maksamaan lähes miljoona euroa jonkun pelaajan vakuutuksista kisoissa?