Aloitan ensin ottelun isäntäjoukkueen puolen joukkueesta analysoinnin eli lännestä. Viime aikoina hyviä otteita peleissään esittänyt Seinäjoen Maila-Jussien lyöjäjokeri Juha Niemi uupuu, samoin uupuu Nurmon vastaava mies eli Antti Piuhola tai viime vuoden mestarin Hyvinkään Tahkon, tämän kauden paras ja viime vuoden pesäpalloilija: Simo Eerikäinen.

Samoin uupuu isäntäjoukkueen lyöjäjokeri Jari Törmänen.  Hyviä lyöjiä joukkueessa silti on, sellaiset nimet kuin Jere Dahlström, Hannu Kiukkonen, Jarkko Kokko ja Mikko Vainionpää tuntevat monet pesäpallon seuraajat. Keskimmäiset ovat monipuolisia kenttäpelaajia muutenkin. Lisäksi Vainionpään heittokäsi on Kokon ohella maan parhaita.

Etenemispuolella joukkueessa on Sami Haapakoski, Valtteri Ketonen, Jussi Kemilä, Antti Kuusisto ja Henri Puputti. Viime viikon televisiopelissä Itä-Lännen erikoismies Puputti oli kuitenkin vaisu. Yllättäviä valintoja olivat Pattijoen Urheilijoiden superlahjakkuus Tuomas Jussila ja Nurmon Jymyn kapteeni Henri Heinäheimo. Mainitsemieni lisäksi joukkueessa pelaavat Pattijoen Urheilijoiden lukkari Topi Kosonen ja Koskenkorvan Urheilijoiden Matti Latvala.

Joukkueen vahvuudet:
* monipuolisuus
* vahva eteneminen
* yllätyksellisyys

mahdolliset heikoudet:
* liian särmikkäät pelaajat
--> kuka on kärki, kuka jää kakkoskärkeen?
* vain yksi lukkari