Jalkapallon EM-kisoissa on jokainen joukkue nyt esiintynyt kerran, eikä oikeastaan yllätyksiä ole nähty. Tänään on luvassa A-lohkossa kisojen ennakolta yksi suosikkikamppailuistani, kun alkuillan ottelussa pelaavat Portugali ja Tsekki.  

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Enää ei ole Luis Figoa eikä Pavel Kukaa pelaamassa, mutta molempien joukkueiden peliasujen alta löytyy kuitenkin mielenkiintoisia nimiä. Omiin suosikkeihini ei kuulu kuitenkaan Portugalin kiiltokuvapoika Cristiano Ronaldo. Sitä vastoin molempien maalivahdit ovat mielestäni unohtaneet aivan turhaan. Tsekin Petr Cech ja Portugalin Ricardo ovat huippuja alallaan.

 

Myöhäisottelussa sitä vastoin kohtaavat ennakkoon mielestäni lohkon heikoimmat maat eli Sveitsi ja Turkki. Kisojen toiselta isäntämaalta Sveitsiltä aletaan pikku hiljaa odottaa tulosta, jos aiotaan runsaita palstamillimetrejä odottaa sveitsiläislehdissä jalkapalloilusta.

 

B-lohkossa sitä vastoin voitot nappasi Saksa ja Kroatia. Puolan alavireisyys Saksaa vastaan oli yllätys, joskin tilastoihmeellisyytenä kerrottakoon, että Puola ei ole koskaan Saksaa voittanut. Torstaina Kroatia voitti avausottelussaan toisen isäntämaa Itävallan, joka lienee ennakkoon turnauksen heikoimpia maita. Itävallan mahdollisuus saada henki päälle on juuri seuraavassa ottelussa, kun vastassa on Puola. Saksa-Kroatia peli sitä vastoin on kahden hyvin eri lailla tehokkaan joukkueen ottelu.

 

Perjantaina pelataan sitten kisojen ennakkoon kovinta lohkoa jälleen, jossa Hollanti voitti ensin Italian 3-0 ja Romania pelasi Ranskan kanssa 0-0. Romanialle on siis avautunut mahdollisuus yllättää Italia, mutta saapasmaa tulee varmasti lujaa otteluun. Taitoa riittää Romanialla, mutta Italialla on kovaotteiset puolustajat. Pysyvätkö ammatikseen jalkapalloa pelaavien joukkueiden päät kylminä? Siinä lienee avain siihen otteluun. Hollanti-Ranska ottelussa voi käydä kuinka vaan. Ranskan on pelattava reippaammin, vaikka vaisua ei ollut mielestäni Romaniaa vastaankaan peli. Hollanti kuitenkin vakuutti Italiaa vastaan ja on siksi ennakkosuosikki.

 

Eilisen ottelut päättyivät Espanjalle Venäjää vastaan 4-1 ja Ruotsi voitti Kreikan 2-0. Edellinen Euroopan mestari kaatui siis Ruotsia vastaan liiallisen passiivisuuden takia. Nämä kisat on näyttäneet, että pelaamalla ottelut voitetaan eikä alavireisellä otteella.

 

Nettivinkki: Brasilialainen Kaka tekee maalin Argentiinaa vastaan (Youtube)