Idän joukkueen pikainen vilkaisu herättää ainakin heti kaksi kysymystä, miksi ei ole kuin yksi Joensuun Mailan ja ei ainuttakaan Puijon Pesiksen pelaajaa? Jälkimmäinen on sarjan viimeinen tällä hetkellä, joten vastaus on siinä. Lännen joukkueesta uupuivat myös Seinäjoen Maila-Jussien ja Vimpelin Vedon pelaajat. Sarjan kärjessä pelaavasta Kouvolasta on jopa neljä pelaajaa, Sotkamon Jymystä viisi ja Kiteen Pallo-90:stä kolme.

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Joukkueessa on kaksi selkeää kärkeä, samoin lukkaripelissä nähdään viime vuosien tapaan tutuksi tullut asia eli se, että Toni Kohonen ja Jani Komulainen pelaavat vuoroparin lukkarina kerrallaan. Joukkueessa on myös havaittavissa, että lyöntivoimaa edustavat edellä mainittujen monipuolisten pelimiesten lisäksi Jaakko Heikkinen, Sami Joukainen, Roope Korhonen ja Tuomas Tallbacka. Tarvittaessa näitä miehiä vielä täydentää yksi mies, jota moni ei välttämättä edes huomaa.

 

Etenemispuolelle riittää myös virtaa. Sellaiset nimet kuin Antti Hartikainen, Jimi Heikkinen, Saku Kapanen, Sami Karjala, Pasi Kokkonen, Jarkko Perttula ja Juha-Matti Sirviö ovat varsin mielenkiintoisia. Vaihtamispuolen tehtävistä olen oikeastaan jo esitellytkin oikeastaan kaikki. Voidaankin todeta, että joukkueessa on selvästi jotain samantapaista kuin viime kauden mestarijoukkueessa eli Hyvinkään Tahkossa.

 

Kouvolan Pallonlyöjien pelinjohtajana toimiva Eero Pitkänen voi laittaakin varsin mielenkiintoisen lyöntijärjestyksen. Uskon kuitenkin siihen, että seurojen kokonaisuuksia tullaan hyödyntämään paljon. Joukkueeseen olisin itse kaivannut bJoensuun Mailasta ja Sotkamon Jymyn Immo Rautiaista. Ketkä olisivat sitten joutaneet kotiin jäämään? Sitä on vaikeampaa arvioida.

 

Vahvuudet:

* Tasokas ulkopeli

* Nopea joukkue

* Taitava joukkue

 

Mahdolliset heikkoudet

* Vaativa joukkue johtaa, löytyykö oikea sapluuna

* Riittääkö motivaatio joukkueessa?