Pattijoen Urheilijoiden ja Sotkamon Jymyn neljäs finaali käytiin omituisen viikon jälkeen. Sotkamon Jymyn pelikieltoja pohdittiin vielä eiliseen saakka, kunnes saatiin lopulta selvitettyä, että neljännestä ottelusta Sotkamon Jymyltä ovat pois vielä aiempien pelikieltomääräysten lisäksi Jarmo Heikkinen. Jimi Heikkisen pelikieltoon tuli vielä tuli viikolla yksi ottelu lisää. Kotijoukkueelta uupui pelikiellon takia Pertti Mäkelä.

Joukkueiden kokoonpanot oli siten saaneet melkoisia muutoksia. Pattijoen Urheilijat oli Ilkka Ylitalon tilalle nostaneet farmistaan Ylivieskan Kuulasta Olli Kippolan ja Sami Haapakoski palasi pelaavaan
porukkaan, tosin numerolle 4, jossa onnistuikin kohtuullisesti. Sotkamon Jymyn edustusjoukkueessa oli täydennystä A-juniorien tuoreella hopeamitalisti Mikko Kemppaisella, joka pelasikin upean ottelun. Lisäksi kapteeni Mikko Korhonen oli Sotkamon Jymyn kärkietenijä, joka palkittiin myös ykköspalkinnolla.

Ensimmäinen jakso oli Pattijoen Urheilijoiden näytöstä, kotijoukkueen viedessä sen lukemin 4-1. Toisella jaksolla ensimmäiset kaksi vuoropariakin näytti siltä, että kotijoukkue olisi valmis pelaamaan vielä sunnuntainakin kirkkaista mitaleista. Joukkue meni 4-0 johtoon, mutta Sotkamon kiri alkoi kolmannen täyttävällä yhdellä juoksulla. Viimeisessä vuorossa PattU teki vielä 5-1 lukemat, mutta sitten Sotkamo heräsi taisteluun onnistumatta siinä kuitenkaan täysin. Jakson loppulukemat 5-4 ja jaksot 2-0 olivat tänään ansaitut kotijoukkueelle.Kunnareitakin neljännessä finaalissa nähtiin, niistä vastaivat
ensimmäisellä jaksolla kotijoukkueen ikinuori Jarkko Kokko ja Sotkamon Jymyn aivan liian aliarvostettuihin pelaajiin lukeutuva Antti Hartikainen. Huomenna mestaruus ratkeaa Hiukan stadionilla Sotkamossa klo 14 alkaen.

Tämän päivän parhaat mielestäni:
Pattijoen Urheilijat: Timo Kallio, Olli Kippola ja Sami Ahola.
Sotkamon Jymy: Antti Hartikainen, Mikko Kemppainen ja Mikko Korhonen.