Eilen 26.9. Greenpeacen blogissa pohdittiin kirjoituksessa Kauhajoen joukkomurha ja suojelupoliisi Suojelupoliisin merkitystä koulujen joukkosurmiin osallistuvana tutkijana. Aiheen vakavuus kieltämättä onkin sellainen, että sitä on syytä pohtia. Jos suojelupoliisi katsoo toimivallassaan tärkeämmäksi puuttua muun muassa kirjoituksessa mainitut talojen valtaukset, tämä on selkeä viesti myös siitä, mitkä asiat tämän hetkinen sisäministeri Anne Holmlund (Kok.) laittaa tärkeimmäksi. Tätä ei voi enää kiistää puolueesta erilliseksi linjaksi edes saman puolueen puheenjohtaja Jyrki Katainenkaan. Onhan kuitenkin kyse kansalaisista eli äänioikeuden omaavista ihmisistä.

 

Kun lukee sitä vastoin suojelupoliisin viime vuodelta kertomaa vuosikertomusta, siellä lukee muun muassa seuraavaa: "Keväästä alkaen vasemmistoaktivisteista ja anarkisteista koostuva ryhmittymä on vallannut useita kiinteistöjä Helsingissä. Aktivistit ovat kertoneet haluavansa perustaa pääkaupunkiseudulle autonomisen sosiaalikeskuksen nuorten ajanviettopaikaksi. "

<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Tämä tarkoittaa siis sitä, että suojelupoliisi on todellakin ääneen sanonut nyt olevansa politisoitunut elin. Suojelupoliisilla on väri, jonka ehdoilla se toimii. Asun nykyisin Kymenlaaksossa ja kuulin eilen täällä ensimmäistä kertaa julkisesti Kymenlaakson laulun. Siinä oli pätkä, joka sopisi myös hyvin Suojelupoliisin tunnuslauluksi: "Kymenlaakso, sa seuduista kallein oot,  sua vallat valkeat varjelkoot". Itselleni ei ole vielä kasvanut noin vahvaa sidettä tätä maakuntaa kohti kahden kuukauden asumisen myötä, joten valkoiselle porvaripuolueelle en tule antamaan ääntäni kuukauden päästä käytävissä kunnallisvaaleissa. Tarvitaanko nyky-Suomessa tällaisenaan tällaista elintä kuin suojelupoliisi? Sitä voi jokainen miettiä.