MTV3 oli oikein onnistunut ohjelmavalinnassaan. Joululoma on lopullaan ja huomenna on taas töihin lähdön aika. Juuri äsken päättyi televisiotaltiointi Vesa-Matti Loirin pop- ja rockbiisien tulkinnoista.

Loiri on kyllä todella hyvin ymmärtänyt vuosien saatossa, mitä on runous. Ei pelkästään klassiset Leino-tulkinnat vaan myös nämä oma nuoruuden ajan rockbiisitkin hänen tulkitsemanaan saavat ihan uusia
ulottuvuuksia.

On vaikeaa eritellä yksittäisiä lauluja, jotka ovat erityisen onnistuneita Loirin tulkitsemana, koska konserttiin valitut laulut muodostavat nyt myös kokonaisuuden. Yksittäisinä lauluina nämä toimivat varmasti, mutta toimivat näinkin. En tiedä, toimisivatko samalla tapaa jonkun muun esittämänä, rohkenen kuitenkin epäillä sitä.

Loiri avasi esityksellään yleisölleen ovia, joihin jokainen yleisön jäsen oli tervetullut, saman hemmottelun nyt sai tuntea myös televisioyleisö, kiitos tästä!

Olisi hienoa, jos runous saataisiin peruskouluaineeksi. Se on kieli ja keino, joka opettaa meille ihmisille mielestäni paljon tunteista ja elämänhallinnasta. Runous ei ole vain kauneutta, siihen mahtuu koko elämä.