Ystäväni Esa Pesosen blogissa oli pohditaa eurovaaleista, niinpä itsekin annoin itselleni aikaa asialle nyt. Katselin Googlen avulla, mitä eri vaalikoneita tulee esille. Hesarin vaalikone pomppasi oman hakusanani avulla ensimmäisenä esille. En ala arvioimaan vaalikoneiden ulkoasua tai toimivuutta sen enempää. Hesarin vaalikoneella omat suosikkini olivat: Virtanen Pertti (PS),  Aalto Katri (IPU), Väisänen Jukka-Pekka (SKP) ja kolme epäsopivinta olivat: Charly Salonius-Pasternak (RKP), Hölsä Matti (SEN) sekä Linnonmaa Anne (KOK). Muutamassa kohdassa Hesarin vaalikoneen kysymyksen asettelu oli mielestäni lievästi sanoen omaperäinen.

Yleisradion vaalikone oli sinänsä mielenkiintoinen, että siinä olisi voinut lopettaa vastaamisen ensimmäiseen kymmeneen kysymykseen. Kaikkiaan kysymyksiä oli 30, jotka jo tuntui uuvuttavilta lopussa. Ykköseksi sijoittui omalla listalla tällä kertaa Lapintie Annikki (Vas.), jonka jälkeen tulivat Alhojärvi Lauri (SKP) sekä Pitkä Tero (SKP). Toisessa päässä tulivat vastaan Juhantalo Kauko (Kesk.), Autto Heikki  (KOK) sekä Ahlbeck Jarl (RKP).

Nuorille suunnatun IRC-gallerian vaalikone oli sinänsä selkeä, kysymyksiin oli laitettu vain kolme vaihtoehtoa. Ei merkitystä minulle, samaa mieltä tai eri mieltä. Ensimmäiseksi nousi Veikko Kumpumäki (VAS), häntä seurasivat Aaro Kare (SKP) sekä Lea Launokari (IPU).  Nuorten vaalikoneessa ei esiintynyt listaa eri mieltä olevien osalta. Tämä on mielestäni ikävää demokratian kannalta. Se näyttäisi nimittäin selkeästi sen, mihin ei itse samaistu. Yllättäen tälle vaalikoneelle löytyi tie Maaseudun tulevaisuus –nettilehden kautta, joka hämäsi googlen hakuehdotuksissa

Yllättävää näissä kolmessa nopeasti katsotussa vaalikoneessa oli, että sieltä ei löytynyt yhtään demaria, vihreää tai kristillisdemokraattia. Sen verran tiedän jo omaa ehdokasta, että yksikään se ei ole näistä, joka on vaalikoneiden kautta tullut esille. Äänestän ennakkoon ja olen sitä mieltä, että melko varmasti jo tiedän oman ehdokkaani näissä vaaleissa. Yleisesti ottaen vaalikoneisin olin nyt pettynyt jotenkin. Muistakaahan muutkin äänestää eurovaaleissa tässä toukokuun lopun ja kesäkuun alun aikana.