Yleisradion teksti-tv:n mukaan maailmalla mainetta ja suomalaisten keskuudessa katkeruutta aiheuttanut Mats Sundin on lopettanut uransa, tosin haastateltu pelaajan agentti toteaa, että hän ei tiedä asiasta mitään. Oli miten oli, totta tai ei, tätä suru-uutista tulee käsitellä äärimmäisellä varovaisuudella.


Djurgårdenissa Sundin aloitti uransa kaudella 1989-90, 34 ottelua tulokaskaudella johti kymmeneen maaliin ja kahdeksaan maalisyöttöön. Mats Sundin oli Quebec Nordiquesin NHL:n ensimmäisen kierroksen varaus vuodelta 1989. Mies lähtikin välittömästi NHL:ään, jossa pelasi neljä kautta Quebec Nordiquesissa , kolmetoista kautta Toronto Maple Leafsissa sekä viimeisen kauden Vancouver Canucksissa.


Hän on syntynyt 13.2.1971, olisiko tästä miehelle kantautunut pelinumeroksi juuri 13 – mene ja tiedä. Ruotsin maajoukkueessa mies pelasi kolmet nuorten MM-kisat, seitsemät MM-kisat, kolmet olympialaiset, kaksi World cupia ja yhden Kanada-cupin. Arvokisoissa hän teki enemmän kuin pisteen per ottelu.

Palkintokaappiin aikuisten kisoista Sundin on kerännyt yhden olympiakullan, kolme maailmanmestaruutta, yhden MM-hopean ja kolme MM-pronssia. Stanley cupia hän ei koskaan saanut, mutta silti miehen ura on huikea.


En tiedä, kuinka moni suomalainen on ehtinyt Sundinin maaleista vuoden 1991 Sumen kisojen osalta toipua, mutta asian vuoksi on syytä pitää pieni rauhallinen hetki ja sitten vasta katsoa kaksi Youtubelta löytyvää videota. Ei Sundinin ilot Suomea vastaan olleet ainoat noista Suomen kisoista.

Tässä ruotsalainen video vuodelta 1991 (kooste ko. kisoista)

World Cup 1996 (mitkä kädet!)

Ensimmäistä kertaa asiasta oli uutisoinut ruotsalainen lehti Upsala Nya Tidning.

 

1250097912_img-d41d8cd98f00b204e9800998e