Blogini on Vuodatus -sivustolla ja alla seuraakin todellinen vuodatukseni.

Kansalaiset eivät nimittäin näemmä osaa äänestää. Tällä kertaa minua kismittää kovasti Euroviisuissa tapahtunut äänestys. On nimittäin niin, että Eläkeläiset olivat parasta, mitä tänä vuonna Euroviisut tarjosivat.

Mielestäni Eläkeläisten huumori kuvaa kansaamme ja kulttuuriamme erittäin mainiosti. Tehden osittain jopa kavalasti ja ovelasti, mutta huuumorilla voi asian joskus esittääkin. Eläkeläiset leimataan monesti viinaa ylistäväksi bändiksi. Onko tuo totuus sitten kaukana meidän omasta kulttuuristamme?

Kuitenkin mainiot cover-versiot erinäisitä biiseistä myös osoittavat sen, kuinka me yleensä pilailemme toisten kustannuksilla. Monipuoliset valinnat covereissa ovatkin Eläkeläisten tavaramerkki. On tehty omaa versiota erinäisistä disco-jumputuksista, Bon Jovin Livin' on a prayerista, Europen Final Countdownista. Ohjelmistossa on ollut myös oma tulkinta Deep Purplen kappaleesta 1972 ilmestyneestä kappaleesta Smoke on the water tai 1960-luvun The Doorsin hitistä Light my fire. Niinpä voidaan todeta, että Eläkeläiset ovat myös monen ajan ilmentymä.

Olen sitä mieltä, että Eläkeläiset olisivat voineet pärjätä hyvinkin Euroviisuissa Norjassa. Lisäksi sisälläni eli pieni ajatus siitä, että niitähän olisi voinut lähteä vaikka Osloon asti kannustamaan.

Lisätietoa bändistä: Eläkeläisten nettisivut

Ohessa myös linkki Euroviisuhittiin Youtubelle.