Suomen osalta MM-kisojen spekuloinnit ovat jo alkaneet monissa piireissä varmasti. Kysymykset siitä, ketä Leijonia Suomen joukkuessa tällä kertaa pelaa, on varmasti melko monien mietinnässä. Melko pienelle mediahuomiolle on kuitenkin jäänyt sekin, että eilen Suomi voitti nuorten MM-kisoissa avausottelussa Latvian 7-2. Siellä on pelaamassa jokunen liigapelaajakin, kirkkain suomalaistähti lienee Mikael Granlud, joka on kaikissa haastatteluissa ollut mielestäni varsin nöyrä omien tekemistensä osalta.

Suomen ykköslaji mediatilan osaltahan jääkiekko on ja siinä on alkanut 10. päivä tätä kuuta Virossa (Narvassa) II-divisioonan B-lohko, jossa Viron lisäksi ottelevat Romania, Kiina, Islanti, Israel ja Uusi-Seelanti. Voin epäillä, että Helsingin läheisyydestä huolimatta näitä Narvan karkeloita ei juuri televisiossa Suomessa nähdä, vaikka pääkaupungin ja Oulun rahakkaat liigaseurat ovatkin jo kesälomilla. A-lohko samalla tasolla alkoi sunnuntaina Meksikossa. Isäntämaan lisäksi siellä pelaavat Australia, Belgia, Espanja, Bulgaria ja Turkki.

III-divisioona kansainvälisillä kentillä alkaa A-lohkon osalta tänään. Turnaus pelataan Luxemburgissa, missä mukana ovat myös Kreikka, Irlanti ja Arabiemiraatit. B-lohko aloittaa ottelunsa huomenna, siellä pelaavat Armenia, Pohjois-Korea, Mongolia sekä Etelä-Afrikka. Tämä turnaus on Jerevanissa, Armenian pääkaupungissa.

I-divisioona alkaa viikonloppuna B-lohkon osalta. Slovenian Ljublijanassa pelattavassa turnauksessa on Slovenian lisäksi Unkari, Iso-Britannia, Puola, Kroatia ja Etelä-Korea. Mainittakoon, että Unkari kiusasi viime MM-kisoissa Suomeakin. Sloveniasta on Anze Kopitar lyönyt itsensä läpi NHL:ssä, Puolasta on myös ollut NHL-miehiä. Tunnetuimmat miehethän ovat olleet Mariusz Czerkawski sekä Krzysztof Oliwa. Lisäksi Waldemar Klisiak niminen henkilö on pelannut Suomessa I-divisioonassa Vaasan Sportin paidassa. Czerkawskihan kävi NHL:n työsulun vai lakon, kumpi se olikaan, aikana pelaamassa Espoon Bluesissa.

I-divarin A-lohko pelataan Hollannissa 19.-25. huhtikuuta, siellä pelaavat Hollannin lisäksi Serbia, Liettua, Japani, Ukraina ja Itävalta. Itävallastahan on jo paljon tunnettuja miehiä kovemmissa piireissä nähty, Oliver Setzingerhan pelasi myös Suomessa aikanaan viidessä eri seurassa. Maalivahtipuolen ansiostahan Itävalta on jo kurmuttanut suuria kiekkomaita aina vähäsen.

MM-kisojen suurmaiden turnaushan pelataan 7.-23. toukokuuta tänä vuonna Saksassa. Siellähän pelataan myös ulkoilmaottelu, jota tarjottiin myös Suomelle. Suomen ja Saksan lisäksi leijonat saa lohkoseuraa D-lohkoonsa Tanskasta ja USAsta, lohko ei ole niin helppo kovan yleisömeren vallitessa kuin olettaisi. Saksa pistää hanttiin, Tanska kiusaa varmasti ja USA ei ole missään nimessä heikolla porukalla peleissä mukana.

A-lohkossa pelaavat: Venäjä, Valko-Venäjä, Slovakia ja Kazakstan.
B-lohkossa: Kanada, Sveitsi, Latvia ja Italia.
C-lohkossa: Ruotsi, Tsekki, Norja ja Ranska.

Muuta spekuloitavaa en sano vielä tässä vaiheessa kuin sen, että Ranska ja Italia lienevät kisojen heikoimmat maat tällä kertaa.